Foto: Royne Mercurio

Om församlingen

Skäggetorps kyrka är en vardagskyrka och varje vecka kommer hundratals människor till kyrkan för att delta i gudstjänster och olika aktiviteter för barn, familjer och äldre.

Eftersom det är ont om stora lokaler i Skäggetorp, har kyrkan blivit en naturlig samlingsplats också för aktiviteter som man traditionellt inte förknippar med kyrkan. Detta har bidragit till att kyrkan är känd i området.

Gudstjänster och öppettider

Här hittar du gudstjänster och öppettider i Skäggetorps kyrka.

Kontakt

Här finns kontaktuppgifter till kyrkan och alla anställda.

Kika på vår kyrka

Skäggetorps kyrka.

Skäggetorps kyrkas historia

Gårdsnamnet Skäggetorp är känt sedan början av 1300-talet. På pingstafton 1975 invigdes Skäggetorps kyrka och 1989 blev Skäggetorp en egen församling.

Förskolan Pärlan

Välkommen till förskolan Pärlan. Förskolan drivs av Svenska kyrkan, Linköpings Domkyrkopastorat, Skäggetorps församling.

Barn i väntan - Barn i start

Att leva i krig, tvingas lämna sitt hem och fly till ett främmande land är påfrestande för både barn och vuxna. BIV/BIS är ett sätt att hjälpa dessa familjer till en bra start i det nya landet.

Nu öppnar Matmissionen – en social matbutik i Linköping

– Det här är världens bästa affärsmodell, säger Sanna Detlefsen som är direktor på Stadsmissionen. Vi tar matöverskott och matsvinn och säljer det superbilligt till människor som lever i fattigdom. Det är en riktig win-win.

Gröna Skäggetorp på städuppdrag

– Man har ett vardagsrum hemma och så har man ett ute också. Det är gemensamt och det får vi försöka vårda tillsammans, säger Tommy, som går och plockar skräp en timme varje dag i Skäggetorp. På tisdagar gör han det tillsammans med andra i Gröna Skäggetorp.

Samtal med människofeeling

Diakonerna och prästerna som jag har pratat med har en människofeeling, berättar Kim som går i samtal i Skäggetorps kyrka. Jag har mött olika människor med olika professioner genom livet som inte har den här feelingen för att möta människor. Här känns det naturligt och avslappnat att prata. 

Det här är vad julens budskap handlar om

– Vi vill att vårt firande på julafton ska ha fokus på gemenskap, berättar Linda Waldemar som är diakon i Skäggetorps församling. Julfirandet i Skäggetorps kyrka är en tradition som pågått i många år och som samlar runt 80 personer varje jul. 

Ett glatt barn med rutig mössa gör V-tecknet med båda händerna mot kameran.

Att vara medlem i Svenska kyrkan

Det finns massor av anledningar att vara med i Svenska kyrkan. Här berättar vi mer om vad det innebär att tillhöra kyrkan. Vi presenterar också lite av vår verksamhet och berättar om hur du kan bli medlem. Kyrkan är vi – tillsammans!