Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Linköpings domkyrkopastorat Besöksadress: Ågatan 40 , 58222 Linköping Postadress: Box 2037, 58002 Linköping Telefon:+46(13)303500 E-post till Linköpings domkyrkopastorat

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Barn och Familj

Barn har en särställning och därför är barn-och familjearbetet runt om i Linköpings församlingar så viktigt. Det är en växtplats för alla.

Låt barnen komma hit till mig och hindra dem inte: Guds rike tillhör sådana som de.

Jesus i Markusevangeliet 10:14

När sången "himmelen är nära när vi sjunger" ljuder med komp av skrammelinstrument är det en fröjd att se både barn och vuxna ta i från tårna. Himmelen är verkligen nära!

Föräldrar hemma med små barn och syskon blir ofta isolerade och behöver komma hemifrån för att träffa andra lekkompisar och andra vuxna i samma situation. Det skönt att kunna gå iväg en stund och även få pyssla, fika, ha andakt och sjunga tillsammans!

Församlingarna bjuder även in barn till miniorer, juniorer, barnkörer och sånggrupper m.m. Många barn hittar en fristad i kyrkans lokaler och känner sig trygga där. Att få sitta ner en stund innan gruppen börjar, fika lite, prata med en vuxen som lyssnar. Att få vara med och skapa nya saker, sjunga tillsammans, vara med på läger med övernattning, resor utvecklar barnens kreativitet och självkänsla.

Kyrkans budskap är tydligt; alla barn är älskade för sin egen skull, inte på grund av någon prestation eller hur man ser ut. Alla är värdefulla och uppskattade.

Annika Möller, församlingspedagog