Foto: Zandra Erikshed

Konfirmation i Linköping

Du är inte ensam om att fundera över livet. Välkommen att bli konfirmand i Linköping!

Vilka grupper finns det?

Här är alla konfirmandgrupper i Linköpings domkyrkopastorat för 2023-2024.

Vad är konfirmation?

Varje år väljer över tusentals tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. För många blir konfirmationen en chans att få testa sina åsikter och värderingar.

Frågor och svar

Får alla bli konfirmerade? Måste jag tro på Gud för att vara konfirmand? Jag är inte döpt...?

Anledningar att konfirmeras

Det finns många anledningar att bli konfirmand - här är några :)

NPF-konfirmanderna träffas i Vidingsjö

– Det är skönt att det är ganska enkelt här, säger Rebecka. Jag var lite rädd att jag inte skulle förstå så mycket för jag har svårt att koncentrera mig i skolan. Men jag trivs här och det är roligt att träffa vänner.

Här är våra barn trygga och får vara sig själva!

– Som mamma är jag jättetacksam och lycklig för att det finns ett sammanhang där man inte behöver kämpa för sitt barn, säger Elisabeth som är mamma till Elin som gick i NPF-konfirmandgruppen i Vidingsjö kyrkby förra året. 

Gymnasiekonfirmation

Går du på gymnasiet och vill konfirmeras? Då är det här gruppen för dig! Vi ses i en mindre grupp och lär känna varandra, kyrkan och kristen tro. Vi utgår från gruppens egna frågor och erfarenheter.

Ett par händer som håller i ord om livet och tron.

Katekumenat – samtal om tro och liv för vuxna

Söker du ett sammanhang där du som vuxen kan samtala och reflektera över livsfrågor och tro? Då kanske katekumenatet är något för dig. Vänder sig till vuxna som är nyfikna på eller söker en tro och som vill utforska vilka andliga upptäckter som kan göras inom kyrkan.