Linköpings domkyrkopastorat Besöksadress: Ågatan 40 , 58222 Linköping Postadress: Box 2037, 58002 Linköping Telefon: +46(13)205000 E-post till Linköpings domkyrkopastorat Webbplats

Konfirmation

Du är inte ensam om att fundera över livet. Välkommen att bli konfirmand i Linköping!

Vad funderar du på?
Alla människor har frågor och funderingar. Det kan vara svåra tankar kring kärlek och död, vardagliga grubblerier eller stora, förväntansfulla drömmar inför framtiden. Men trots att alla går runt och funderar är det ibland lätt att känna sig ensam om sina tankar.

Är det bara jag i hela världen som tänker så här? Ligger någon annan vaken just nu och frågar sig samma sak? Oroar sig andra i min ålder för det här?

Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. För många blir konfirmationen en chans att utforska både sig själv och andra, att få testa sina åsikter och värderingar. Som konfirmand får du diskutera livets små och stora frågor tillsammans med både jämnåriga och äldre. För att du ska kunna lära känna dig själv, varför du tänker och handlar som du gör, och även förstå hur andra resonerar.
Konfirmation är en upptäcktsresa som vi gör tillsammans.

Vad är konfirmation egentligen?
Konfirmation handlar om kristen tro. Och kristen tro handlar om ditt liv och dina frågor. Helt enkelt det som är viktigt för dig. Konfirmation betyder bekräftelse och konfirmation i Svenska kyrkan är en bekräftelse av både ditt dop och dig.
I dopet lovar Gud att alltid vara med dig oavsett hur livet är och blir. Under konfirmandtiden kan du få veta mer om vad det kan innebära.

Det finns många olika konfirmandgrupper i Linköping att välja mellan och du väljer själv den grupp som passar dig bäst, oavsett var du bor. En del grupper träffas varje vecka, andra vissa helger under året och några under sommarlovet.

De allra flesta konfirmationsgrupper är gratis. Oavsett vilket alternativ du väljer kommer du få träffa nya människor och prata om frågor som berör oss alla.

Varför finns jag till? Finns Gud? Vem är Jesus? Vad ska jag göra med mitt liv? Duger jag? Vågar jag tro på kärleken? Kan man förlåta allt? Vad är meningen med livet?

Konfirmandtiden handlar om livet, Gud, kärleken och sånt. Det är en spännande resa där du kan finna många värdefulla skatter längs vägen.

Under konfirmandtiden kan du få upptäcka vad den kristna tron kan betyda för dig och ditt liv. Du kan få nya kompisar och inte minst kan du lära känna dig själv bättre.

Det blir en tid full av utmaningar och upplevelser. Gudstjänster, läger, lek och funderingar kring livets stora spännande frågor. Du får fundera tillsammans med andra, där allas erfarenheter är viktiga!

Konfirmandtiden är en blandning av allvar och trevligheter, precis som livet.

Många anledningar till konfa

Läger, kompisar, gemenskap, tid att fundera, ta reda på vad kristen tro innebär, lekar, ledarna, mysiga andakter. Listan på anledningar att bli konfirmand kan göras lång. Kolla här!

Kolla vad konfirmander tycker om konfirmation