Anledningar att konfirmeras

Det finns många anledningar att bli konfirmand - här är några :)

Träffa nya kompisar...

...eller lära känna dem du tror att du redan känner på ett nytt sätt. Konfirmantiden ger möjlighet att fundera tillsammans med andra. För att våga prata om viktiga saker behöver du känna dig hemma och trygg i konfirmandgruppen. Därför försöker vi som är ledare se till att alla lär känna varandra och behandlar varandra med respekt.

Genom att prata, samarbeta och leka kommer du att lära känna många nya kompisar under din konfirmationstid.

Tid att fundera

Kärleken? Vänskap? Svek? Förlåtelse? Gud? Jesus? Tro?  Döden? Och vad är egentligen meningen med livet?

När du är konfirmand finns möjlighet att prata om och fundera på sådant som vi kanske inte gör varje dag – liv och död, glädje och sorg, kärlek, rädsla och ensamhet.

Du är välkommen vare sig du tror, tvivlar eller bara är nyfiken.

Läger, lekar & andakt

Att vara konfirmand innebär att åka på läger, antingen under en längre period eller kortare. Att åka iväg tillsammans betyder att man lär känna sig själv och andra bättre och det är oftast väldigt roligt. Galna lekar och mysiga andakter är ett par ingredienser som gör lägren unika och oförglömliga.

Ledarna

I din konfirmationsgrupp kommer du att träffa flera ledare. De är äldre än du, antingen många år äldre, eller bara något år och nyss själva konfirmerade. Och de är där för att de tar dig på allvar och är där bara för dig som är konfirmand och för att du ska få en rolig och givande tid.

Är du nyfiken på livet, Gud och kristen tro?

Kanske döptes du som liten. Då är konfirmandtiden en möjlighet att ta reda på vad det betyder att vara döpt, att vara kristen.

Kanske blev du inte döpt som liten. Dina föräldrar ville att du skulle tänka själv när du blev större. Då är detta en chans att ta reda på vad kristen tro är.

Kanske har du en kompis som har en annan religiös tillhörighet än den kristna och då är konfirmandtiden ett sätt att visa respekt för honom eller henne genom att ta reda på vad som är specifikt i just kristen tro och vad som är gemensamt med annan tro.

Ta hand om dig själv

Tänk dig att få göra något för din egen skull, utan att vara självisk. Konfirmationstiden är en sådan möjlighet. Om du vill får du i förtroende prata enskilt med någon som har tid för dig, om ditt liv, dina frågor och funderingar. Här finns utrymme för dig.

Ett minne för livet :)

Upplev spännande saker så som läger, övernattningar och mycket annat roligt. Nya vänner och perspektiv på livet. Konfirmandtiden blir ett fantastiskt minne för livet! Det finns inget att tveka på längre...

Vilka grupper finns det?

Här är alla konfirmandgrupper i Linköpings domkyrkopastorat för 2022-2023.