Linköpings domkyrkopastorat Besöksadress: Ågatan 40 , 58222 Linköping Postadress: Box 2037, 58002 Linköping Telefon:+46(13)303500 E-post till Linköpings domkyrkopastorat

Akademi för kyrka och kultur i Linköpings stift

Samtal i mötet mellan kyrka, kultur, samhälle och vetenskap.

Låt oss prata om det…

I vårens föreläsningsserie prövar vi två av gångerna en modell där det goda samtalet, inte debatten, står i centrum. Vi har bett en person att bjuda in någon som den är nyfiken på och gärna vill tänka högt tillsammans med. Samtalet bärs av viljan att lyssna till varandra och lära av varandra, men också att hjälpa varandra vidare i tanken. Fri entré.

Tre söndagar i S:t Lars kyrka 15.00-16.30

SÖN 24 FEB 15.00

Nuckan - Att erövra ett skamord

Malin Lindroth, författare, dramatiker och kulturskribent. Det gamla skällsordet nucka rymmer de flesta av nutidens stora rädslor. Malin Lindroth berättar om sin essä Nuckan och om nödvändigheten i att återta den ofrivilligt ensammas position.

SÖN 10 MARS 15.00

Existensens villkor och naturens stämningar

Om skandinavers syn på naturen som en självklar plats för existentiella djupupplevelser. Ett samtal mellan David Thurfjell, professor i religionsvetenskap, och Inger Edelfeldt, författare och konstnär

SÖN 31 MARS 15.00

Och en framtid full av sång

Om psalmboken som kulturskatt och livstolkning. Ett samtal mellan Karin Thorén, präst och psalmförfattare, och P O Nisser, domprost em. och psalmforskare

Vårens program som PDF

om oss

Akademi för kyrka och kultur i Linköpings stift vill verka för ett gränsöverskridande tankeutbyte genom föreläsningar och samtal i mötet mellan kyrka, kultur, samhälle och vetenskap. Akademin bildades 1987.

Länk till tidigare program (PDF)

Medlemskap

Du blir medlem genom att sätta in 100:- på pg 654380-5. Glöm inte att uppge namn och adress!

Styrelsen för 2019

Jonny Karlsson, ordförande