Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Linköpings domkyrkopastorat Besöksadress: Ågatan 40 , 58222 Linköping Postadress: Box 2037, 58002 Linköping Telefon:+46(13)303500 E-post till Linköpings domkyrkopastorat

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Landeryds kyrka

Den vita 1700-talskyrkan med sin omgivande kyrkogård ligger strax söder om Linköping och är en mycket populär dop- och vigselkyrka med sin ljusa och varma atmosfär.

Den ursprungliga kyrkan var från senare delen av 1100-talet, men Landeryds kyrka som den nu ser ut är från 1753. Dock finns delar av den medeltida kyrkan kvar, både i byggnaden och i vissa inventarier, till exempel dopfunten.

Doptider finns att boka nästan varenda lördagseftermiddag hela året och även i söndagens gudstjänst. För att doptiderna i Landeryds kyrka ska räcka till så får man vara beredd på att dela doptid med en annan familj.

Kyrkan rymmer 200 personer. Det finns rullstolsramp vid ingången.

Församlingshemmet, som ligger i anslutning till kyrkan, rymmer drygt 80 personer vid dukat bord. Parkeringsmöjligheter finns.

Hackeforsgården

Hackeforsgården byggdes 1980 och ligger vackert på en höjd på Askhagsvägen 8, ca 3 km från Landeryds kyrka. Gården rymmer ca 60 personer vid dukat bord. Sedan 2008 finns här även ett kapell. Parkeringsmöjligheter finns.