Linköpings domkyrkopastorat Besöksadress: Ågatan 40 , 58222 Linköping Postadress: Box 2037, 58002 Linköping Telefon: +46(13)205000 E-post till Linköpings domkyrkopastorat

Domkyrkan

Linköpings domkyrka är Sveriges bäst bevarade medeltida katedral och har dominerat stadsbilden i över 800 år. Med sina 110 m i längd och 107 m höga torn fortsätter den att imponera.

De höga ljusa valven och en känsla av rymd möter besökaren som också kan finna sin egen vrå för en stunds stillhet, bön och ljuständning.

Doptider finns på lördagar och söndagar.

Kyrkan tar in max 1500 personer. Det finns två platser där man kan ha dop; vid centralaltaret och i Mariakapellet. Vid centralaltaret finns det ca 350 platser, men kan utökas till fler. Dopfunten från 1400-talet och tillverkad i brons. Den är placerad under predikstolen.

Mariakapellet har ca 60 platser och kapellet ligger längst fram i koromgången. Där finns det en dopfunt i glas tillverkad av Bertil Vallien och ritat av domkyrkoarkitekt Kerstin Barup.

Domkyrkan är handikappanpassad. Adressen är S:t Persgatan (inget nr). I anslutning till Domkyrkan finns en avgiftsbelagd parkering med 20 platser och två handikapplatser. Utanför kyrkan finns två handikapplatser.

Närmaste lokal för dopkalas är Gamla domprostgården, Storgatan 47. Gamla domprostgården har plats för ca 50 personer i stora salen och 25 personer i en minde sal. Porslin finns för ca 80 personer.