Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Linköpings domkyrkopastorat Besöksadress: Ågatan 40 , 58222 Linköping Postadress: Box 2037, 58002 Linköping Telefon:+46(13)303500 E-post till Linköpings domkyrkopastorat

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Vidingsjö kyrka

Under 1960-talen konstruerades ett antal så kallade vandringskyrkor, vilka med lätthet skulle kunna tas ned och byggas upp på olika platser. En sådan flyttades 1966 från Vadstena till Berga där den stod i 12 år för att sedan flyttas till Vidingsjö. Kyrkan ligger naturskönt vid en gammal gård med en bäck och många fruktträd.

Dopfunten bär Vidingsjö kyrkas emblem i form av en duva. Dopskålen har inskriptionen ”Jag är med er i alla dagar”. Duvan och dopskålen är tillverkade i mässing av silversmeden Nils Nisbel.

Doptider finns på söndagar.

Kyrkan rymmer 85 personer. I anslutning till kyrkan ligger församlingshemmet med två lokaler; Stora salen med 40 platser och Sockenstugan med 20 platser. I anslutning till dessa finns ett fullt utrustat kök med storköksdiskmaskin.

Om du bokar dop i gudstjänsten, dvs söndagar kl 16.00, finns möjlighet att dela lokal för dopkalas med övriga gudstjänstbesökare.

I anslutning till kyrkan finns ett 15-tal parkeringsplatser.