S:t Lars kyrka

S:t Lars kyrka ligger i centrala Linköping, i korsningen mellan Storgatan och S:t Larsgatan. Den är vitputsad och dess ursprung är från 1100-talet.

Kyrkan helgades åt Sankt Laurentius. De nedre fyra våningarna av kyrkans torn är från medeltiden. Inne i kyrkan märks först avsaknaden av en traditionell altartavla. Istället finns en ”korvägg” i marmor som omsluter nästan hela koret.

Doptider finns på lördagar.

Kyrkan har bänkar samt stolar med plats för 400 personer. Vid kyrkans tidigare norra port finns kyrkans dopplats. Porten har blivit ersatt av ett glaskonstverk av Staffan Löwstedt. Koret kan också användas för dop med många gäster.

Församlingssalen, som ligger i nedre delen av kyrkan, rymmer 40 personer. Rummet är avgränsat mot kyrkan med en glasvägg. I anslutning till församlingssalen finns ett fullt utrustat kök med storköksdiskmaskin.

Kyrkan är öppen för besökare på vardagar samt lördagar kl 11.00-15.00.

Parkeringsmöjligheterna direkt utanför kyrkan är mycket begränsade.