Linköpings domkyrkopastorat Besöksadress: Ågatan 40 , 58222 Linköping Postadress: Box 2037, 58002 Linköping Telefon: +46(13)205000 E-post till Linköpings domkyrkopastorat

Mikaelskyrkan

När stadsdelen Ryd byggdes i slutet av 1960-talet med centrum och bostadsområden behövde man också en kyrka. Till Ryds herrgård hörde ett spannmålsmagasin från 1765 som byggdes om till kyrka och invigdes 1972.

Dopfunten har skapats av smeden Lennart Larsson. Dopfuntens skål är formgiven 2005 av Erika Lagerbjelke, Orrefors.

Doptider finns på lördagar och söndagar.

Kyrksalen rymmer mellan 150 och 200 personer. Församlingssalen rymmer max 70 personer och barnlokalen rymmer max 30 personer. I anslutning till dessa lokaler finns ett fullt utrustat kök med storköksdiskmaskin. Barnlokalen går endast att bokas på söndagar.

Det finns sju parkeringsplatser märkta Mikaelskyrkan nedanför kyrkobyggnaden.