Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Linköpings domkyrkopastorat Besöksadress: Ågatan 40 , 58222 Linköping Postadress: Box 2037, 58002 Linköping Telefon:+46(13)303500 E-post till Linköpings domkyrkopastorat

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Om oss

TILLSAMMANS!

Vi är präster och pastorer från olika kyrkor som arbetar tillsammans i Kyrkan på Universitetet. Vi samarbetar med olika enheter vid LiU som t ex Studenthälsan, studentkåren och de olika stödfunktionerna.

Vi finns här för dig som student, under din studietid på Linköpings universitet, likaväl som för dig som anställd vid LiU.

Samtal

Livet kan vara komplicerat och under studietiden aktualiseras många frågeställningar. Då kan det vara bra att reflektera över vägval, relationer, tro och tvivel tillsammans med någon. Sällan finns det några enkla lösningar eller färdiga svar på livets frågor, men vi kan söka oss fram tillsammans. Vi har tystnadsplikt. Du hittar oss under Kontakta oss.

Tro och gemenskap

Vi bjuder in till gemenskap genom böner, meditationer, enskilda samtal och samtalsgrupper. För dig som söker ett annat kristet sammanhang informerar vi gärna och förmedlar kontakt med de kristna studentföreningar som finns vid universitetet och med den mångfald av kyrkor och samfund som Linköping och Norrköping har att erbjuda.

Medverkan i undervisning

Vi kan medverka i olika undervisningssammanhang, vid föreläsningar, i basgruppsarbete och seminarier när det handlar om livsfrågor, människosyn, kriser och konflikthantering, etik, tro och värderingar, liv och död.

Vid olycka

Kyrkan på Universitetet ingår i universitetets beredskapsgrupp, som samordnar insatserna vid olyckor. Vi hjälper till med sorgebearbetning och krishantering vid behov t.ex. vid dödsfall bland studenter och anställda. Vi kan vara med och anordna minnessamlingar på universitetet.

Andra religioner

Om du vill komma i kontakt med andra religioner hjälper vi dig gärna med det.