Foto: Royne Mercurio

Läs mer

Vill du ha något intressant att läsa? Här hittar du en samling texter och artiklar att botanisera bland.

Unga konstnärer med stora drömmar

Möt sex unga tjejer från Somalia och ta del av deras berättelser om krig, utsatthet och framtidsdrömmar. Tillsammans gjorde dom utställningen "En bild – en berättelse" som är en del av projektet Barn i väntan/Barn i start.

Musiken som når bortom orden

– Jag hade inte tänkt att kyrkomusiker skulle bli mitt yrke. Jag hade en dröm om att bli barnläkare, berättar Helena Söderberg som arbetar som organist i Ansgarskyrkan i Gottfridsberg.

En pilgrimsled genom Linköping

Genom Linköping följs två pilgrimsleder åt, Birgittaleden och Klosterleden, som båda leder mot Vadstena. För den som vill prova på att pilgrimsvandra kan sträckan genom Linköping vara en lagom dagsvandring att börja med.

Varierande att vara vaktmästare i Vreta

– Det bästa med mitt jobb är att det är så omväxlande. Jag träffar folk i olika situationer, jag har bra kollegor och en fin miljö att arbeta i. Arne Markteg har varit vaktmästare i Vreta kloster i tjugo år. Följ med honom under en vecka på jobbet.

Pingsten

Innan Jesus lämnade jorden på Kristi himmelfärdsdag berättade han för lärjungarna att de inte skulle lämnas ensamma. Jesus förklarade att det skulle komma en hjälpare, en sanningens ande som skulle vara hos dem för alltid.

Omsorg och omtanke om varandra

Elisabeth och Per är båda medarbetare inom diakoni i Åkerbo församling. De har liksom många andra, behövt ställa om sitt arbete en aning nu när många människor är isolerade och rekommenderas att hålla sig hemma.

Det är aldrig försent

Säg dop och många tänker kanske på en liten bebis i lång dopklänning och en förälder eller fadder som häller upp dopvattnet i närvaro av släkt och vänner. Men så behöver det inte alltid vara. Det kan också vara en dopkandidat som passerat 35 år, en dotter på sex år som häller upp dopvattnet åt sin mamma och bara en handfull personer närvarande. – Det är aldrig försent, säger Sophie Bergström som döptes i Skeda kyrka på påskdagen 2019.

Vår på kyrkogårdarna

När våren kommer är det bråda tider på våra kyrkogårdar. Vintern städas bort, bänkar tas fram och när vädret tillåter sätts vattnet på. Våra vaktmästare har också fullt upp med vårplanteringen i krukor och rabatter och på de gravar där det finns avtal om gravskötsel.

Prata om livet!

– Jag har nog aldrig varit så pirrig i hela mitt liv som när jag gick in till det allra första mötet här, berättar Daniel Wettervik som tillsammans med Elisabeth Magnusson går i en katekumenatsgrupp i S:t Lars kyrka. Jag stod utanför och funderade på om jag skulle gå in eller gå och ta en hamburgare istället.

I fängelset fann Gud Roger

– När polisen grep mig efter tio år som yrkeskriminell så hade mitt liv redan varit slut ett bra tag. Jag hade innan dess börjat planera för slutet.

Liv & Längtan

En tidning från nio församlingar i Linköping