Linköpings domkyrkopastorat Besöksadress: Ågatan 40 , 58222 Linköping Postadress: Box 2037, 58002 Linköping Telefon: +46(13)205000 E-post till Linköpings domkyrkopastorat

Begravningsavgift

Den första januari 2016 infördes enhetlig begravningsavgift i Sverige. Läs mer om vad det innebär.

Begravningsavgift betalas av alla som är folkbokförda i Sverige, oavsett trostillhörighet, och som har en kommunalt beskattningsbar inkomst. Begravningsavgiften finansierar den begravningsverksamhet som Svenska kyrkans församlingar har i uppdrag av staten att ansvara för. Begravningsavgiften har inget att göra med medlemskap i Svenska kyrkan. Begravningsavgiften och kyrkoavgiften (det som ofta kallas medlemsavgift)  är därför separerade på skattsedeln.

Den första januari 2016 infördes enhetlig begravningsavgift i Sverige. Det innebär att alla som är folkbokförda i Sverige, och som har en kommunalt beskattningsbar inkomst, kommer att betala samma procentsats av sin inkomst i begravningsavgift. Den enhetliga begravningsavgiftssatsen blir 24,6 öre per hundralapp. Den enhetliga begravningsavgiften syns på skattsedeln från år 2017.

kontakta griftegårdsexpeditionen

10.00-11.45 och 13.00-15.00

Tisdagen den 22 maj är expeditionen stängd pga utbildning.

Ågatan 40, Linköping

linkoping.griftegard2@svenskakyrkan.se