S:t Hans kyrka

Kyrkan mitt i byn

Sankt Hans kyrka i Linköping är helgad åt aposteln Johannes och har också fått sitt namn av honom. Anledningen är enkel: den konstnärliga utsmyckningen i kyrkan är hämtad från aposteln Johannes' Uppenbarelses bok i Bibeln. "S:t Hans" är helt enkelt en kortare form för "S:t Johannes".

Kyrkan vill vara både vanlig och ovanlig, både jordisk och världslig, både himmelsk och evig. Det är en poäng att S:t Hans kyrka är som alla andra hus i Ekholmen, byggd samtidigt och av samma byggare, och samtidigt alldeles unik både i form och i innehåll. (Fullständig beskrivning finns i kyrkan.)

Kyrkan är öppen för dig

Till kyrkan är alla välkomna för en stunds stillhet, bön, för att tända ljus, läsa Guds ord eller bara vara inför Guds närvaro. Kyrkan är öppen i samband med alla gudstjänster samt under större delarna av alla vardagar, normalt mellan 8.00 och 16.00 (på sommaren ofta bara förmiddag), samt söndagar 9-13.

Hur kommer jag till S:t Hans?

Busslinjerna 5 och 14 i tätortstrafiken har hållplats vid Ekholmens Centrum. Till Centrum hör en stor bilparkering. Sett från busshållplatsen eller bilparkeringen ligger S:t Hans kyrka bakom det stora Centrumhuset. Här finns också gott om cykelvägar som leder rakt fram till kyrkan!

Välkommen till S:t Hans!