Någon att tala med

Ibland behöver vi någon utomstående att tala med, någon som har tid att lyssna, någon som har tystnadsplikt, någon som orkar följa en bit på väg.

På torsdagar 16.00-17.30 finns det en präst på plats i Domkyrkan för dig som behöver samtala. Ingen bokning, ingen avgift.
Präster och diakoner har tystnadsplikt.

Under fliken Kontakt här på hemsidan finns telefonnummer och epost till Domkyrkoförsamlingens präster och diakoner, om det är någon särskild person du söker.

Vi erbjuder enskilda samtal utifrån behov

Svenska kyrkans präster och diakoner har utbildning i samtalsstöd och själavård. Samtalen kan handla om allt i livet: oro, stress, sorg, andlighet, tro, hopp och kärlek. Präster och diakoner har tystnadsplikt och samtalen är alltid gratis. Vanligtvis finns möjlighet att få tid för samtal inom en vecka.

En särskild form av samtal och själavård är bikten. Bikten är en väg till försoning med Gud och med oss själva.

Kyrkan är till för fler än många tror

Vi vill värna människors existentiella och andliga behov utan krav på religionstillhörighet eller trosuppfattning.

Välkommen att höra av dig!