Linköpings domkyrkopastorat Besöksadress: Ågatan 40 , 58222 Linköping Postadress: Box 2037, 58002 Linköping Telefon:+46(13)303500 E-post till Linköpings domkyrkopastorat

Någon att tala med

Ibland behöver vi någon utomstående att tala med, någon som har tid att lyssna, någon som har tystnadsplikt, någon som orkar följa en bit på väg.

I stort sett varje onsdag och torsdag 16.00-17.30 finns det en präst eller en diakon i Domkyrkan för dig som behöver samtala. Ingen bokning, ingen avgift. Både präst och diakoner har tystnadsplikt.

Under fliken Kontakt här på hemsidan finns telefonnummer och epost till Domkyrkoförsamlingens präster och diakoner.

Vi erbjuder enskilda samtal utifrån behov

Svenska kyrkans präster och diakoner har utbildning i samtalsstöd och själavård. Samtalen kan handla om allt i livet: oro, stress, sorg, andlighet, tro, hopp och kärlek. Präster och diakoner har tystnadsplikt och samtalen är alltid gratis. Vanligtvis finns möjlighet att få tid för samtal inom en vecka.

En särskild form av samtal och själavård är bikten. Bikten är en väg till försoning med Gud och med oss själva.

Kyrkan är till för fler än många tror

Vi vill värna människors existentiella och andliga behov utan krav på religionstillhörighet eller trosuppfattning.

Välkommen att höra av dig!