Prata med oss

Kontakt

Linköpings domkyrkopastorat Besöksadress: Ågatan 40 , 58222 Linköping Postadress: Box 2037, 58002 Linköping Telefon: +46(13)205000 E-post till Linköpings domkyrkopastorat

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Samtal

I kyrkan finns det olika möjligheter till enskilda samtal med en präst eller en diakon. Varje natt går det att ringa till Jourhavande präst. I Linköping erbjuds också möjlighet till familjerådgivning hos Linköpings Stadsmission.

När vi funderar över livets stora och små frågor händer det att vi kör fast i våra egna tankar och behöver hjälp att komma vidare. Då finns möjligheten att träffa en präst eller diakon för ett enskilt samtal eller själavård. Att tala med en annan människa kan göra att vi upptäcker nya perspektiv och svar oavsett om det handlar om sorg, tro, kärlek, livet, döden eller något helt annat.  Präster och diakoner har tystnadsplikt och är vana att lyssna på andra människors berättelser.

En särskild form av samtal och själavård är bikten. Bikten är en väg till försoning med Gud och med oss själva. Den innebär att du bekänner din synd och skuld och får ta emot Guds förlåtelse. Bikten sker enskilt och prästen har absolut tystnadsplikt för vad som yttras vid bikt och enskild själavård. 

Kontakt

Du kan kontakta någon av våra präster eller diakoner  och boka tid för samtal. Se under församlingar eller ring växeln 013 - 20 50 00 så får du hjälp att hitta rätt. 

JOURHAVANDE PRÄST 112

Jourhavande präst är öppen för alla som behöver en medmänniska att prata med. Du når Jourhavande präst via nödnumret 112 varje natt mellan 21 och 06. Samtalet är gratis och syns inte på din telefonräkning. 

När du ringer Jourhavande präst får du prata med en präst från Svenska kyrkan som har ett särskilt uppdrag och utbildning för att tjänstgöra i jouren. Precis som i vanliga enskilda samtal har prästen tystnadsplikt.

Det går också att kontakta Jourhavande präst via chatt eller digitalt brev. Följ länken ovan för att läsa mer om det och mer om Jourhavande präst.

Familjerådgivning för goda relationer

Alla kan komma i svårigheter i livet. Relationsproblem kan gälla relationen mellan dig och den du lever med, dina barn eller andra relationer. Parsamtal kan hjälpa parterna att släppa invanda mönster och våga tala om vad de egentligen känner. Samtalet är en möjlighet att förstå sin situation bättre och hitta strategier för att lösa konflikter.

Svenska kyrkan i Linköping erbjuder familjerådgivning i samarbete med Linköpings Stadsmission. Kostnad: 200:-/samtal.

Kontakt på Linköpings Stadsmission 013-26 38 66, säkrast mån, tis och tors 08.30-09.30.