Linköpings domkyrkopastorat Besöksadress: Ågatan 40 , 58222 Linköping Postadress: Box 2037, 58002 Linköping Telefon:+46(13)303500 E-post till Linköpings domkyrkopastorat

Samtal

I kyrkan finns det olika möjligheter till enskilda samtal med en präst eller en diakon. Varje natt går det att ringa till Jourhavande präst. I Linköping erbjuds också möjlighet till familjerådgivning hos Linköpings Stadsmission.

Vi erbjuder enskilda samtal utifrån behov

Svenska kyrkans präster och diakoner har utbildning i samtalsstöd och själavård. Samtalen kan handla om allt i livet: oro, stress, sorg, andlighet, tro, hopp och kärlek. Präster och diakoner har tystnadsplikt och samtalen är alltid gratis. Vanligtvis finns möjlighet att få tid för samtal inom en vecka.

En särskild form av samtal och själavård är bikten. Bikten är en väg till försoning med Gud och med oss själva.

Kyrkan är till för fler än många tror

Vi vill värna människors existentiella och andliga behov utan krav på religionstillhörighet eller trosuppfattning.

Välkommen att höra av dig!

Behöver du samtala med någon? Fyll i namn och telefonnummer så blir du inom kort kontaktad av en präst eller diakon, detta meddelande läses enbart av den personen.

JOURHAVANDE PRÄST 112

Jourhavande präst är öppen för alla som behöver en medmänniska att prata med. Du når Jourhavande präst via nödnumret 112 varje natt mellan 21 och 06. Samtalet är gratis och syns inte på din telefonräkning.

När du ringer Jourhavande präst får du prata med en präst från Svenska kyrkan som har ett särskilt uppdrag och utbildning för att tjänstgöra i jouren. Precis som i vanliga enskilda samtal har prästen tystnadsplikt.

Det går också att kontakta Jourhavande präst via chatt eller digitalt brev. Följ länken ovan för att läsa mer om det och mer om Jourhavande präst.

Sjukhuskyrkan

Sjukhuskyrkan erbjuder samtalskontakt med både patienter, anhöriga och medarbetare på sjukhuset. Samtalen kan äga rum på avdelningen eller i något av Sjukhuskyrkans samtalsrum.

Sjukhuskyrkans expedition har telefon 010-103 34 95, där finns en röstbrevlåda om ingen har möjlighet att svara. Du kan även du be personalen kontakta Sjukhuskyrkan.

Här kan du läsa mer om Sjukhuskyrkan

Familjerådgivning för goda relationer

Alla kan komma i svårigheter i livet. Relationsproblem kan gälla relationen mellan dig och den du lever med, dina barn eller andra relationer. Parsamtal kan hjälpa parterna att släppa invanda mönster och våga tala om vad de egentligen känner. Samtalet är en möjlighet att förstå sin situation bättre och hitta strategier för att lösa konflikter.

Svenska kyrkan i Linköping erbjuder familjerådgivning i samarbete med Linköpings Stadsmission. Kostnad: 200:-/samtal.

Kontakt på Linköpings Stadsmission 013-26 38 66, säkrast mån, tis och tors 08.30-09.30.