Prata med oss

Kontakt

Linköpings domkyrkopastorat Besöksadress: Ågatan 40 , 58222 Linköping Postadress: Box 2037, 58002 Linköping Telefon: +46(13)205000 E-post till Linköpings domkyrkopastorat

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Diakonicentrum

Välkommen till Diakonicentrum!

Ibland kan det vara svårt att navigera och söka hjälp på egen hand. Man vet inte vart man ska vända sig eller vem man ska fråga. Vi på diakonicentrum arbetar med att tillsammans med dig guida och hjälpa dig vidare till den person eller det sammanhang där just dina behov kan mötas upp. Diakonicentrum har ett stort nätverk i både Svenska kyrkan och bland andra samhällsaktörer.

Vi arbetar också i olika nätverk med asyl och människorättsfrågor. Vi har kontakt med sakkunniga personer och jurister som man kan rådfråga. Ibland finns det väldigt få möjligheter till att aktivt agera, men vi erbjuder alltid lyssnande samtal och förbön.

Diakonicentrum drivs av Linköpings domkyrkopastorat. Diakonicentrum vill stödja och hjälpa människor i utsatta situationer.

Vi arbetar främst inom fyra olika områden:

  • Öppen mottagning
  • Diakonalt utvecklingsarbete
  • Asyl och migrationfrågor
  • Mänskliga rättighetsfrågor
  • Öppen mottagning

Vi har öppen mottagning på i S:t Lars kyrka och i Skäggetorps kyrka. Här försöker vi efter samtal med sökande lotsa personen vidare till den person eller det sammanhang som bäst tillgodoser den personens behov.

 

Kontaktuppgifter

Telefon: 013 - 20 51 11

Mail: linkoping.diakonicentrum@svenskakyrkan.se

Öppen mottagning
Tisdagar 14.00-16.00 i S:t Lars kyrka
Torsdagar 09.30-11.30 i Skäggetorps kyrka

 

Välkommen till Diakonicentrum!