Linköpings domkyrkopastorat Besöksadress: Ågatan 40 , 58222 Linköping Postadress: Box 2037, 58002 Linköping Telefon: +46(13)205000 E-post till Linköpings domkyrkopastorat Webbplats

Birgittaleden

Birgittaleden är en pilgrimsväg som knyter ihop delar av den heliga Birgittas liv, i dåtid och nutid. Genom att följa en annan människas liv lär jag känna mig själv. Den heliga Birgitta av Vadstena förtjänar att uppmärksammas även på 2000-talet. Birgitta utnämndes 1999 till ett av Europas tre kvinnliga skyddshelgon. De övriga är Edith Stein och Katarina av Siena.

Herre, visa mig din väg och gör mig villig att vandra den!

den heliga Birgittas bön

Du kan börja din pilgrimsvandring vid Linköpings domkyrka eller på någon annan plats du väljer längs med Birgittaleden. Börjar du vid Domkyrkan i Linköping har du fyra dagar med 81 kilometers vandring framför dig med nya upplevelser och intryck.

Läs mer här på Pilgrimscentrums sida