Linköpings domkyrkopastorat Besöksadress: Ågatan 40 , 58222 Linköping Postadress: Box 2037, 58002 Linköping Telefon: +46(13)205000 E-post till Linköpings domkyrkopastorat

Domkyrkans tider

Se kalendern för aktuella tider! Domkyrkan är oftast öppen 9-18, på tisdagar till kl. 21

Domkyrkoförsamlingens kalender finns på startsidan!
Vid begravningar och vissa skolprogram går det inte att gå runt i kyrkan.
Domkyrkan är som regel öppen 9-18 alla dagar, men ofta längre!
På tisdagar är kyrkan öppen till kl. 21 och på torsdagar stänger kyrkan först när kvällsmässan är slut. Likaså på de söndagskvällar som det är Sinnesrogudstjänst.

Morgonbön
Klockan 09.00 måndag, tisdag (laudes = sjungen), torsdag , fredag, lördag.

Middagsbön
Klockan 12.00 måndag, tisdag, onsdag, torsdag.

Kristen djupmeditation
Måndag kl 19.00. Introduktion för nya första måndagen i varje månad kl 19.00

Själaringning för de under veckan avlidna torsdagar kl 18.00 i samband med mässan

Mässa
Tisdag kl 20.00, onsdag kl 09.00, torsdag kl 18.00 och fredag kl 12.00

Helgmålsbön eller Musik vid helgsmål
Lördag kl 18.00

Högmässa
Klockan 11.00 söndag, samtidigt söndagsskola. (Kyrkkaffe)

Gudstjänst/Konsert
Söndagkvällar oftast klockan 18.00 - se annonser, affischer och hemsidans kalendarium.

Sinnesrogudstjänst
Klockan 18:00 sista söndagen i månaden
(dock ej Sinnesro på första Advent, så om sista söndagen i november är på 1 Advent så flyttas Sinnesron till domssöndagen = söndagen veckan före.)

Någon att tala med
Präst eller diakon finns för samtal i Domkyrkan tisdagar och torsdagar kl 16.00-17.30. Tystnadsplikt. Ingen anmälan, ingen avgift.

Nattvard
Om det är mer än en nattvardsstation, så är en av stationerna alltid alkoholfri. På söndagens högmässa är det stationen vid Heemskercks altartavla (Domkyrkans södra sida) som har alkoholfritt vin. Det är alltid riktigt vin i silverbägaren och alkoholfritt vin i keramikbägaren.

Se en kort film från Första Advent i Domkyrkan.