Skäggetorps kyrka

Arkitekt Kai Bro Sörensen har ritat Skäggetorps kyrka som invigdes 1975. Den har en framträdande arkitektur med sitt pulpettak och omges av ett luftigt parkområde med flera hundra år gamla ekar, karaktärsfulla stenblock och berghällar.

Altartavlan är en keramisk relief i milda färger och har utförts av Lis Löfhed-Sjöholm. Kyrkans sex höga träljusstakar är formgivna av Christer Adelsköld. På den södra väggen hänger tre ikoner, gjorda av Chrestina Pålsson, Ann-Margret Tufvesson samt Abona Maximus. Ljusbäraren i koret, som har samma form som kyrkans tak, är formgiven av Thomas Malm.

Kyrkan har plats för 250 personer. I samma byggnad som kyrkan finns en församlingssal som rymmer 95 personer att låna till minnesstund. I anslutning till lokalen finns ett fullt utrustat kök med storköksdiskmaskin. Lokalerna är handikappanpassade. parkeringsplatser. Framför Skäggetorps centrum har kyrkan parkeringsplatser. Sedan får man ta en promenad upp till kyrkan längs cykel- och gångväg, cirka 500 meter. Uppe vid kyrkan finns en handikapparkering.