Linköpings domkyrkopastorat Besöksadress: Ågatan 40 , 58222 Linköping Postadress: Box 2037, 58002 Linköping Telefon: +46(13)205000 E-post till Linköpings domkyrkopastorat

Var finns ni?
Vi har öppen mottagning i St Lars kyrka och i Skäggetorps kyrka.

Kan man ringa er?

Vem kan få hjälp hos er?
Alla som vistas eller bor i Linköping.

Hur kan Diakonicentrum hjälpa mig?
Efter ett inledande samtal så har vi ambitionen att förmedla en kontakt med den person eller verksamhet som bäst kan hjälpa dig.

Har Diakonicentrum någon egen verksamhet?
Förutom den direkthjälp vi kan ge som flykting/asylteam så är vår funktion samordnade. Vår ambition är att utgöra ett nav för diakonal verksamhet inom Svenska kyrkan.

Måste man tillhöra Svenska kyrkan för att få hjälp?
Grunden för allt vårt arbete är att vi ser till behov, inte kyrkotillhörighet.

Kan man få ekonomisk hjälp?
Vi har ingen hantering av ekonomiska medel. Vid behov av ekonomiskt bistånd så hänvisar vi i första hand till den hjälp kommunens socialtjänst tillhandahåller. Gäller ärendet fonder eller liknande så förmedlar vi en kontakt med den församling du tillhör.

Hjälper ni mig med ett asylärende?
Vi har ett inledande samtal med den som så önskar, därefter avgör vi om ärendet skall förmedlas till den församling du bor i eller om vi själva handlägger ärendet. Vi har kontakt med sakkunniga och jurist som man kan rådfråga.

Mail: linkoping.diakonicentrum@svenskakyrkan.se

Öppen mottagning