Linköpings domkyrkopastorat Besöksadress: Ågatan 40 , 58222 Linköping Postadress: Box 2037, 58002 Linköping Telefon:+46(13)303500 E-post till Linköpings domkyrkopastorat

Vilka är vi?

Alexandra Pilakouris och Lovisa Kronstrand Alinder har drivit projektet Ung Musikplats under läsåret 2018-2019 på uppdrag av Linköpings domkyrkopastorats kyrkoråd.

Lovisa Kronstrand Alinder

Att ta musikern i barnet på allvar är min utgångspunkt. Jag vill hjälpa unga att hitta sitt eget uttryck. Fram till 2018 hade jag lika delar vuxenkörer och gosskör i min vardag vilket gett mig en övertygelse om att metod och konstnärlighet går hand i hand i körarbetet med alla åldrar. Jag leder Linköpings Gosskör från starten 2012. Kören har idag har drygt 70 sångare mellan 8-20 år. Gosskören har fått agera referensgrupp i projektet.

Sedan 2019 är jag nationell körpedagog för  Sveriges Kyrkosångsförbund Där ingår ett rikstäckande pedagogiskt uppdrag med inriktning mot barn och unga och konstnärligt ledarskap för Nationella Ungdomskören. Nationella Ungdomskören Nationella Ungdomskören (klickbart till hemsida https://nuk.sjungikyrkan.nu/ ). I mitt arbete för SKsf vill jag föra ut slutsatser från Ung Musikplats i landet. Jag vill bidra till att höja statusen för arbete med barn och ungas musicerande.

Lovisa Kronstrand Alinder är organist med fördjupning inom dirigering och har även en examen i fiolspel i bagaget.

Lovisa Alinder

Organist, Domkyrkoförsamlingen

Alexandra Pilakouris
Jag brinner för undervisning och orgelelever och ser mig som en orgelambassadör. Min erfarenhet av orgelundervisning går tillbaka till min första anställning som organist i Härnösands domkyrka 2004. Därefter har jag haft undervisning i alla tjänster. Fanns det inte tidigare så har jag startat nya plattformar, till exempel Öckerö församlings Musikskola som fortfarande lever kvar. Sedan 2017 finns den pastoratsgemensamma Musikskolan i Linköping där jag är initiativtagare och bär huvudansvaret. Musikskolan har idag ett trettiotal orgelelever och fler spelsugna står i kö. Musikskolans elever har fått agera referensgrupp i projektet. Förutom enskild undervisning erbjuder Musikskolan gemensamma orgelklubbar, utflykter, uppspel och läger där eleverna träffar varandra och odlar sitt gemensamma intresse.
Jag är verksam i orgelnätverk utanför pastoratet och pratar ofta och gärna om undervisning.

Alexandra Pilakouris är utbildad organist, Suzuki-pedagog, konsertorganist, körpedagog och har gått kurs i Music Mind Games.

Alexandra Pilakouris

Organist, Domkyrkoförsamlingen