Bachs samlade verk

Här finner du allt om det stora Bachprojektet! Samtliga Bachs orgelverk ljöd i Linköpings domkyrka i 26 konserter under 2021-2023.

Bach – digitala konserter

Här publiceras de digitala konserterna. De läggs ut efterhand. (Obs! Man kan behöva ladda om sidan för att de ska visas!)

Konsertdatum

Här hittar du samtliga konsertdatum för Bachs samlade verk

Om projektet Bachs samlade verk

Ett stort musikprojekt är under uppseglande i Linköpings domkyrka. Under två år, från april 2021 till april 2023 kommer samtliga orgelverk av Johann Sebastian Bach att klinga under valven. Det är något av ett musikaliskt maraton och en utmaning för musikerna, men framförallt en stor gåva till Domkyrkans besökare och församlingen.

Vi ❤️ Bach

Jag hade aldrig hört något liknande och blev så överraskad och glad av den musiken! • Bachs orgelverk var det som fick mig att börja spela orgel. • Jag städar till Brandenburgkonserterna det ger en härlig fart på dammandet. • Vi har alla en relation till Bach. Vilken relation har du?

Alla Bachs verk ska fylla katedralen

– Det finns många dimensioner i Bachs musik. Det är djup och botten, men också hopp och ljus, säger Alexandra Pilakouris, organist i Domkyrkan och en av initiativtagarna till att man under två års tid ska framföra samtliga Bachs orgelverk i katedralen. Man kan spela samma verk tusen gånger och ändå inte tröttna för man hör hela tiden nya saker. Läs en intervju om projektet här.

Bach och symbolerna

Nu pågår som bäst Domkyrkans konsertserie med Bachs samlade orgelverk. Den här musiken har studerats och kommenterats oändligt mycket med mer eller mindre fantasifulla tolkningar som följd.