Linköpings domkyrkopastorat Besöksadress: Ågatan 40 , 58222 Linköping Postadress: Box 2037, 58002 Linköping Telefon: +46(13)205000 E-post till Linköpings domkyrkopastorat Webbplats

Altarskåpet i Domkyrkans Mariakapell

Altarskåpet i Mariakapellet är från 1987 och har scener ur Marias liv: Jesu födelse och herdarnas tillbedjan, bebådelsen, Maria och Elisabeths möte, frambärandet i templet, Jesus undervisar i templet.

Skåpet är format som ett medeltida altarskåp med ett mittparti och två dörrar som kan stängas. Skåpets bildscener är gjutna i brons i Schweiz och infattade i ramar av ek. Skåpet är formgivet av skulptören Sven Lundqvist.

På predellan finns tio rosor gjutna i brons. Rosorna syftar på Marias rosenkrans och bönen Hell dig, Maria.