Linköpings domkyrkopastorat Besöksadress: Ågatan 40 , 58222 Linköping Postadress: Box 2037, 58002 Linköping Telefon: +46(13)205000 E-post till Linköpings domkyrkopastorat

Diakoni

Diakoni är att omsätta kristen tro i praktisk handling. Att genom medmänsklig omsorg, respekt och solidaritet möta människor i olika livssituationer.

Svenska kyrkan i Ryd vill låta ett diakonalt förhållningssätt genomsyra all verksamhet och alla möten, och erbjuder möjlighet till enskilda samtal för den som önskar.

Den diakonala uppgiften utförs också i samarbete med andra organisationer och myndigheter. Inom diakonin finns även den kritiska och profetiska rösten som vill påtala missförhållanden i samhället.

Allt vad ni vill att människorna skall göra för er, det skall ni också göra för dem

Gyllene regeln, Matteusevangeliet 7:12

Diakonimottagning

Diakon finns på plats för dig som önskar:

·      Någon att prata med

·      Rådgivning

·      Stöd i kontakt med myndigheter

·      Förbön

Måndag: 09.30 – 11.30
Onsdag: 13.00 – 15.00

Tiderna gäller inte under skollov och röda dagar.
Vill du komma andra tider så ring gärna och boka en tid

Diakon Hanna Johansson 013-20 51 87
hanna.johansson@svenskakyrkan.se