Svenska kyrkan i Umeå

Livet i Umeå pågår mitt i en världsvid pandemi. Kyrkorna är öppna och vi firar gudstjänst i extra stor omsorg.

Vaktmästare Anders Lundmark tänder ett ljus i Backens kyrka.

Medeltida Backens kyrka fyller 30 år – så minns Anders tiden efter branden

I år är det 30 år sedan Backens kyrka återinvigdes efter branden. Vaktmästare Anders Lundmark jobbade vid både invigningen och eldsvådan fyra år tidigare.  – Det var en helt overklig känsla, minns han.

Act Svenska kyrkan deltar i insamlingen Världens Barn och lyfter 2020 satsningen på utbildning för rohingyer som lever som internflyktingar i Myanmar. Många är barn och har tidigare inte fått gå i skola.

Ge ett bidrag till Världens barn