Kyrkans hus med kyrksal till vänster och samlings- och verksamhetslokaler i huskroppen till höger.
Foto: Lina Eriksson

Kyrkans hus i Yttersjö

Mitt i byn Yttersjö finns Kyrkans hus. Det är en villaliknande byggnad med lekrum, allrum och en stor sal som används vid gudstjänster och andra sammankomster.

Aktuell information om vad som händer i Kyrkans hus hittar du på EFS-föreningens webbplats kyrkanshus.se

EFS missionsförening i Yttersjö tog över Kyrkans hus 2020. 

Dela lika och rädda liv

Var tionde människa i världen saknar sitt dagliga bröd trots att det finns tillräckligt med resurser för att alla ska kunna äta sig mätta. Du kan vara med och förändra det.

Läs mer och ge en gåva

Aktuella och kommande arrangemang runt om i Umeå

Frälsarkransen

Livets pärlor - För dig mitt i livet. Räcker jag till? Är jag älskad? Vad är min roll? Vad har kristen tro att säga? Vad har jag för bild av Gud? Vi ses under 8 vardagkvällar och ett helgläger och funderar över detta och mycket mer. Start 26 oktober. Anmälan.

Littsöndag på Gammlia 17 mars

Littsöndag arrangeras för sjätte året i rad och handlar om våra inre och yttre landskap. Om ursprung, ansvar och om platsen dit man längtar.

Konserter och musik i kyrkan

Ladda ner musikfoldern och planera vårens musikäventyr i kyrkan! I vår kan du gå på 70 konserter i Holmsunds och Umeås kyrkor med körer, solister, orkester och orgel.

Om Kyrkans hus i Yttersjö

Biskop Hans Stiglund invigde Kyrkans hus i Yttersjö 2006. Det tog ett år från att Svenska kyrkan i Umeå beslutat att bygga ett hus på EFS tomt i Yttersjö till att huset stod färdigt för invigning. Kyrkans hus består av en villaliknande byggnad med kök, lekrum för barnen och allrum. Villan är ihopbyggd med Salen, gudstjänstlokalen med sin altartavla som utgörs av fönstret ut mot sjön. Nattvardsservisen är gjord av keramikern Eva-Karin Sandquist från Röbäck.

1999 dömdes det gamla missionshuset ut på grund av mögel och efter det arbetade många i byn för att skapa en ny samlingsplats i byn. Ett 40-tal personer lade ned uppemot 1 000 arbetstimmar, helt ideellt, för att förverkliga bygget av Kyrkans hus.

Kyrkofullmäktige beslutade i november 2019 att sälja Kyrkans hus i Yttersjö. EFS-föreningen i Yttersjö tog över fastigheten 2020 och edriver sedan dess verksamheten här.

Tillgänglighet: 

  • Stor toalett
  • Inga nivåskillnader och ramp upp till dörren
  • Hötalaranläggning men ingen hörsling i salen och kafédelen
  • Parkering i anslutning till huset 

Hitta till Kyrkans hus i Yttersjö

Kyrkans hus i Yttersjö ligger i Tegs församling

Adress
Yttersjö 432
905 86 Umeå


Kontaktperson:

Sara Sandström, 090-200 27 66
sara.p.sandstrom@svenskakyrkan.se 


Koordinater

Latitud  63.778797
Longitud 19.991080
Klicka här för att se en karta>

Fira gudstjänst

Du är alltid välkommen att fira gudstjänst! Vi firar gudstjänst vissa dagar för att leva i Guds tjänst alla dagar. Bön och arbete behöver gå hand i hand för att tro och liv ska höra ihop. 

Tegs kyrka

Den karaktäristiska kyrkan med sin församlingsgård har sedan den stod färdig 1969 varit en samlingsplats för såväl Tegsbor som olika föreningar i Umeå. Olika kulturella uttryck, öppen barn-, familje- och ungdomsverksamhet samt verksamhet för äldre är uttryck för det.

Tegs kyrka

Tegs församling

Tegs församling på södra sidan av Ume älv består av både landsbygd och tätort. Gudstjänster firas och verksamhet bedrivs i två kyrkor, fem missionshus och i Kyrkans hus i Yttersjö.

Det händer i kyrkan

Vill du prata om Gud med andra, kanske på finska? Äta god mat och umgås? Sjunga i kör, även om du tycker att du inte kan? Eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker? 

Samtal och stöd genom hela livet

När något inte blev som man hoppades eller livet har kört ihop sig kan det vara skönt att ha någon att vända sig till. Kyrkan finns här för dig genom hela livet, i med- och motgång.