Kyrkans hus med kyrksal till vänster och samlings- och verksamhetslokaler i huskroppen till höger.
Foto: Lina Eriksson

Kyrkans hus i Yttersjö

Mitt i byn Yttersjö finns Kyrkans hus. Välkommen att vara med i böne-/livsnäragrupp, vardagsmiddagar, gudstjänster, damkör, scouter och musikkafé.

Om Kyrkans hus i Yttersjö

Biskop Hans Stiglund invigde Kyrkans hus i Yttersjö 2006. Det tog ett år från att Svenska kyrkan i Umeå beslutat att bygga ett hus på EFS tomt i Yttersjö till att huset stod färdigt för invigning. Kyrkans hus består av en villaliknande byggnad med kök, lekrum för barnen och allrum. Villan är ihopbyggd med Salen, gudstjänstlokalen med sin altartavla som utgörs av fönstret ut mot sjön. Nattvardsservisen är gjord av keramikern Eva-Karin Sandquist från Röbäck.

1999 dömdes det gamla missionshuset ut på grund av mögel och efter det arbetade många i byn för att skapa en ny samlingsplats i byn. Ett 40-tal personer lade ned uppemot 1 000 arbetstimmar, helt ideellt, för att förverkliga bygget av Kyrkans hus.

Kyrkofullmäktige beslutade i november 2019 att sälja Kyrkans hus i Yttersjö. EFS-föreningen i Yttersjö tog över fastigheten den 1 augusti 2020 och driver verksamheten vidare.

Hitta till Kyrkans hus i Yttersjö

Kyrkans hus i Yttersjö ligger i Tegs församling

Yttersjö 432

Koordinater