Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan i Umeå Besöksadress: Östra Esplanaden 9, 90330 Umeå Postadress: BOX 525, 90110 UMEÅ Telefon:+46(90)2002500 E-post till Svenska kyrkan i Umeå

Kyrkans hus i Yttersjö

Mitt i byn Yttersjö finns Kyrkans hus. För närvarande bedrivs ingen verksamhet här och lokalen kan inte hyras.

Om Kyrkans hus i Yttersjö

Biskop Hans Stiglund invigde Kyrkans hus i Yttersjö 2006. Det tog ett år från att Svenska kyrkan i Umeå beslutat att bygga ett hus på EFS tomt i Yttersjö till att huset stod färdigt för invigning. Kyrkans hus består av en villaliknande byggnad med kök, lekrum för barnen och allrum. Villan är ihopbyggd med Salen, gudstjänstlokalen med sin altartavla som utgörs av fönstret ut mot sjön. Nattvardsservisen är gjord av keramikern Eva-Karin Sandquist från Röbäck.

1999 dömdes det gamla missionshuset ut på grund av mögel och efter det arbetade många i byn för att skapa en ny samlingsplats i byn. Ett 40-tal personer lade ned uppemot 1 000 arbetstimmar, helt ideellt, för att förverkliga bygget av Kyrkans hus.

Hitta till Kyrkans hus i Yttersjö

Kyrkans hus i Yttersjö är en del av Tegs församling

Yttersjö 432

E-post  Tegs församling