Kyrkans hus med kyrksal till vänster och samlings- och verksamhetslokaler i huskroppen till höger.
Foto: Lina Eriksson

Kyrkans hus i Yttersjö

Mitt i byn Yttersjö finns Kyrkans hus. EFS-föreningen i Yttersjö tog över huset hösten 2020 och driver verksamheten vidare.

Ge fler julklappar

Inför julen finns det här i Umeå familjer som oroar sig för hur de ska ha möjlighet att köpa julmat och julklappar. Swisha en gåva eller köp ett presentkort och lys upp julen för någon annan.

Julkrubba med stickade figurer

Advent och jul

Under advent och jul sjuder våra kyrkor av aktiviteter. Det är allt från luciatåg, levande julkrubbor och julfiranden till konserter, gudstjänster och midnattsmässor.

Aktuella och kommande arrangemang

Konserter och musik i kyrkan

December bjuder på ett brett konsertprogram i Umeås kyrkor. Välkommen på traditionella julkonserter, körsång, Luciatåg, carols och gospel. De allra flesta är gratis.

Håll koll på vad som händer

Predikoturen byter plats under hösten. Så här fortsätter du att hitta allt som händer i Umeås kyrkor.

P.S.UNG

Personlig samtalsmottagning för dig mellan 13 och 25 år. Öppet för alla oavsett tro, kön eller sexuell läggning.

Om Kyrkans hus i Yttersjö

Biskop Hans Stiglund invigde Kyrkans hus i Yttersjö 2006. Det tog ett år från att Svenska kyrkan i Umeå beslutat att bygga ett hus på EFS tomt i Yttersjö till att huset stod färdigt för invigning. Kyrkans hus består av en villaliknande byggnad med kök, lekrum för barnen och allrum. Villan är ihopbyggd med Salen, gudstjänstlokalen med sin altartavla som utgörs av fönstret ut mot sjön. Nattvardsservisen är gjord av keramikern Eva-Karin Sandquist från Röbäck.

1999 dömdes det gamla missionshuset ut på grund av mögel och efter det arbetade många i byn för att skapa en ny samlingsplats i byn. Ett 40-tal personer lade ned uppemot 1 000 arbetstimmar, helt ideellt, för att förverkliga bygget av Kyrkans hus.

Kyrkofullmäktige beslutade i november 2019 att sälja Kyrkans hus i Yttersjö. EFS-föreningen i Yttersjö tog över fastigheten den 1 augusti 2020 och driver verksamheten vidare.

Hitta till Kyrkans hus i Yttersjö

Kyrkans hus i Yttersjö ligger i Tegs församling

Yttersjö 432

Kontaktperson:

Sara Sandström, 090-200 27 66
sara.p.sandstrom@svenskakyrkan.se

Koordinater

Latitud  63.778797
Longitud 19.991080
Klicka här för att se en karta>

Fira gudstjänst

Varje vecka firas gudstjänster runt om i Umeås kyrkor. Du är alltid välkommen! Under året infaller också många viktiga högtider i kyrkan.

Tegs kyrka

Den karaktäristiska kyrkan med sin församlingsgård har sedan den stod färdig 1969 varit en samlingsplats för såväl Tegsbor som olika föreningar i Umeå. Olika kulturella uttryck, öppen barn-, familje- och ungdomsverksamhet samt verksamhet för äldre är uttryck för det.

Tegs kyrka

Tegs församling

Tegs församling på södra sidan av Ume älv består av både landsbygd och tätort. Gudstjänster firas och verksamhet bedrivs i tre kyrkor och sex missionshus samt i Kyrkans Hus i Yttersjö.

Gudstjänst hemma

Fira andakt här varje söndag kl 10. Andakterna kommer från Umeå, Vännäs-Bjurholm, Bygdeå, Nordmaling, Holmsund, Sävar-Holmön och Hörnefors.

Håll koll på vad som händer

Bli volontär

Lys upp någons dag genom att ge av din tid och engagemang. Som ideell engagerar du dig för en särskild uppgift under en bestämd tid. Det kan vara längre eller kortare uppdrag.

Samtal och stöd genom hela livet

När något inte blev som man hoppades eller livet har kört ihop sig kan det vara skönt att ha någon att vända sig till. Kyrkan finns här för dig genom hela livet, i med- och motgång.

Det händer i kyrkan

Vill du prata om Gud med andra, kanske på finska? Äta god mat och umgås? Sjunga i kör, även om du tycker att du inte kan? Eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker?

Dop, bröllop och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Tidningen Spira

Spira är en tidning om livsfrågor och tro, som delas ut gratis till alla hushåll i Umeå fyra gånger per år. Tidningen finns också i din närmaste kyrka.