Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan i Umeå Besöksadress: Östra Esplanaden 9, 90330 Umeå Postadress: BOX 525, 90110 UMEÅ Telefon: +46(90)2002500 E-post till Svenska kyrkan i Umeå

Aktuella volontäruppdrag i Umeå

Här finns volontäruppdrag och uppgifter där vi behöver din hjälp samlade. Brinner du för något som inte finns med, hör av dig så löser vi det tillsammans!

Du vet väl om att du är värdefull - att arbeta som volontär (frivilligarbetare) är ett sätt att förverkliga kyrkans uppgift och hålla den levande.

Språkundervisning

• Var: Make Sense, Kungsgatan 79
  • När: Måndagar kl18-20
  • Uppgift: Prata svenska. Vi följer ett material så du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av att lära ut svenska.
  • Kontaktperson: Linnéa Sjöström, 090-200 25 25

Aktuella volontäruppdrag i Ersmarkskyrkan

Ledaruppdrag

• När: Varierande tider beroende på uppdrag
  • Uppgift: Vi har t.ex. scouter och körer i olika åldrar, ungdomsgrupp, öppen förskola, söndagsskolan Skatten, träffar för daglediga och promenader. Vill du vara med som ledare i någon grupp?
  • Kontaktperson: marta.backman@svenskakyrkan.se, 090-200 25 44 eller
    ingela.forslund@svenskakyrkan.se, 090-200 25 40

• När: Under gudstjänster
  • Uppgift: När vi firar gudstjänst sköter någon ljudet, är mötesledare, välkomnar folk till kyrkan, ordnar med fika mm. Detta gör vi oftast tillsammans i ansvarsgrupper. Vill du vara med i en ansvarsgrupp eller hjälpa till vid en enstaka gudstjänst?
  • Kontaktperson: mattias.winbladvonwalter@svenskakyrkan.se, 090-200 25 45

Praktiska uppgifter

• När: Varierande tider beroende på uppgift
  • Uppgift: Det är många olika praktiska uppgifter som görs i kyrkan av ideella. Allt från matlagning och diskning vid Vardagmiddagarna till trädgårdsskötsel, gräsklippning, laga trasiga stolar och annat underhåll. Vill du hjälpa till med praktiska saker i kyrkan, själv eller med andra?
  • Kontaktperson: petra.store@svenskakyrkan.se, 090-200 25 43 eller
    ingela.forslund@svenskakyrkan.se, 090-200 25 40