Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan i Umeå Besöksadress: Östra Esplanaden 9, 90330 Umeå Postadress: BOX 525, 90110 UMEÅ Telefon:+46(90)2002500 E-post till Svenska kyrkan i Umeå

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Kyrkogårdar i Umeå

Välkommen till Umeås kyrkogårdsförvaltning. Vi sköter de fem kyrkogårdarna och begravningsverksamheten för alla som bor i Umeå och Tavelsjö, oavsett livsåskådning eller medlemskap i Svenska kyrkan.

PÅ Gång just nu

Läs mer om vad som är aktuellt på våra kyrkogårdar.

Umeås fem kyrkogårdar är alla vackra platser med väldigt olika karaktär. Här finns plats för såväl stillhet och eftertanke som vandringar i historiskt och kulturellt intressanta områden.

Svenska kyrkan i Umeå ansvarar för de fem kyrkogårdarna i Umeå och Tavelsjö: Norra kyrkogården på Sandbacka, Västra kyrkogården Väst på stan, Backens kyrkogård, Röbäcks kyrkogård och Tavelsjö kyrkogård.

Begravningsverksamheten finansieras av begravningsavgiften, som du kan läsa mer om här: Begravningsavgift.

Det finns vackra begravningskapell på alla kyrkogårdar. De, tillsammans med tre religiöst neutrala ceremonilokaler, är gratis för alla att använda, oavsett medlemskap i Svenska kyrkan. Läs mer om begravning här >

På Norra kyrkogården finns ett muslimskt område och på Röbäcks kyrkogård finns ett katolskt område och ett område för bahai. Det planeras även för ett nytt muslimskt område på Röbäcks kyrkogård.

En del begrepp som rör begravning, gravar och kyrkogårdar kan kännas främmande. Här finns en ordlista med förklaringar >

Om du är gravrättsinnehavare eller skötselkund hos oss och vill läsa mer om hur vi behandlar dina personuppgifter kan du göra det här: Behandling av personuppgifter.