Gravskötsel

Vill du ha hjälp med att sköta om graven och plantera blommor? Här kan du läsa om vilka tjänster som erbjuds inom Umeå pastorat. Beställ via telefon, mejl eller webben.

Beställ gravskötsel och andra tjänster

Kontakta kyrkogårdsexpeditionen om du vill beställa (se kontaktuppgifter nedan). Om du mejlar in din beställning behöver du uppge:

• ditt namn och personnummer
  • kyrkogård, kvarter och gravnummer
  • om du vill att beställningen ska gälla tills vidare (du får faktura i början av varje år) eller endast i år.

Om du inte är gravrättsinnehavare till graven behöver du ha tillåtelse från gravrättsinnehavaren att göra beställningen.

Läs mer om hur Umeå pastorat hanterar dina inskickade personuppgifter: Behandling av personuppgifter

Kyrkogårdsexpeditionen

Öppettider vardagar 10-12 och 13-14.30

För att minska smittorisken uppmanar vi till att kontakta oss via telefon eller e-post.

Telefon 090-200 25 20
E-post umea.kyrkogardsexp@svenskakyrkan.se

Postadress Box 525, 901 10 Umeå
Besöksadress Östra Esplanaden 9, 2 tr

Sök gravsatta

• Gå in på svenskagravar.se och sök på namnet på den avlidne.
  • Om det blir många sökträffar – välj förvaltning Umeå pastorat.
  • När du hittat rätt person – klicka på namnet så får du fram en karta. Det går att zooma in och ut på kartan för att lättare se var graven ligger.