Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan i Umeå Besöksadress: Östra Esplanaden 9, 90330 Umeå Postadress: BOX 525, 90110 UMEÅ Telefon:+46(90)2002500 E-post till Svenska kyrkan i Umeå

Gravskötsel

Kyrkogårdsförvaltningen i Umeå erbjuder olika skötseltjänster till de gravrättsinnehavare som inte har möjlighet att sköta om graven själva. Här kan du läsa mer om våra erbjudanden och se prislista för gravskötsel.

Ansvaret för skötseln på kyrkogården delas mellan kyrkogårdsförvaltningen och gravrättsinnehavarna. Som gravrättsinnehavare ansvarar du för din grav medan förvaltningen sköter kyrkogårdarnas allmänna ytor.

Läs mer om våra tjänster genom att klicka på bilderna nedan.

Beställ gravskötsel och andra tjänster

Kontakta kyrkogårdsexpeditionen om du vill beställa (se kontaktuppgifter nedan). Om du mejlar in din beställning behöver du uppge:

• ditt namn och personnummer
  • kyrkogård, kvarter och gravnummer
  • om du vill att beställningen ska gälla tills vidare (du får faktura i början av varje år) eller endast i år.

Om du inte är gravrättsinnehavare till graven behöver du ha tillåtelse från gravrättsinnehavaren att göra beställningen.

Kyrkogårdsexpeditionen

Öppettider 10-12 och 13-14.30, måndag-fredag

Avvikande öppettider i december
onsdag 18 dec: öppet 13-14:30
torsdag 19 dec: öppet 10-12
måndag 23 dec: öppet 10-12
tis-tor 24-26 dec: stängt
tisdag 31 dec: stängt

Telefon 090-200 25 20
E-post umea.kyrkogardsexp@svenskakyrkan.se

Besöksadress Östra Esplanaden 9, 2 tr
Postadress Box 525, 901 10 Umeå

Sök gravsatta

• Gå in på svenskagravar.se och sök på namnet på den avlidne.
  • Om det blir många sökträffar – välj förvaltning Umeå pastorat.
  • När du hittat rätt person – klicka på namnet så får du fram en karta. Det går att zooma in och ut på kartan för att lättare se var graven ligger.