Foto: Susanne Jonsson

Trimning

Till gravar med eller utan planteringsyta.

Vi erbjuder hjälp med trimning av gräs runt gravsten och eventuell planteringsyta. Pris: 200 kr/år

Om graven inte har någon planteringsyta

• Om graven inte har någon planteringsyta trimmar vi runt gravstenen så att graven alltid ser välskött och fin ut. När du besöker graven har du möjlighet att sätta snittblommor i tillfälliga vaser som finns att låna på kyrkogården. När blommorna vissnat ingår det att personalen plockar bort dem.
  • Till gravar utan planteringsyta kan du även beställa grusskötsel, vinterkrans, gran- och tallrisbukett samt ljuständning.

Om graven har EN planteringsyta

• Om graven har planteringsyta där du planterar och sköter blommorna själv trimmar vi runt gravstenen och runt planteringsytan.
  • Till gravar med planteringsyta som du sköter om själv kan du även beställa grusskötsel, ljung, vinterkgrans, gran- och tallrisbukett samt ljuständning.

-> Tillbaka till Gravskötsel

Beställ gravskötsel och andra tjänster

Kontakta kyrkogårdsexpeditionen om du vill beställa (se kontaktuppgifter nedan). Om du mejlar in din beställning behöver du uppge:

• ditt namn och personnummer
  • kyrkogård, kvarter och gravnummer
  • om du vill att beställningen ska gälla tills vidare (du får faktura i början av varje år) eller endast i år.

Om du inte är gravrättsinnehavare till graven behöver du ha tillåtelse från gravrättsinnehavaren att göra beställningen.

Läs mer om hur Umeå pastorat hanterar dina inskickade personuppgifter: Behandling av personuppgifter

Kyrkogårdsexpeditionen

Öppettider vardagar 10-12 och 13-14.30

Avvikande öppettider oktober:

28 oktober - öppet 10-12
30 oktober - öppet 10-12

E-post umea.kyrkogardsexp@svenskakyrkan.se

Postadress Box 525, 901 10 Umeå
Besöksadress Östra Esplanaden 9, 2 tr. För att minska smittorisken uppmanar vi till att kontakta oss via telefon eller e-post.