Det händer i kyrkan

Vill du prata om Gud med andra, kanske på finska? Äta god mat och umgås? Sjunga i kör, även om du tycker att du inte kan? Är du nybliven förälder som vill träffa andra föräldrar eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker?

Sommar i Umeå

Friluftsgudstjänster, andakter, promenader och kaféer med låga priser. Träffar inne och ute, runt om i stan. För barn, ungdomar och vuxna. För dig som vill sitta ner och njuta av vacker musik, meditera eller skapa själv. Här ser du vad som händer i Svenska kyrkan i Umeå i sommar.

Fira gudstjänst

Varje vecka firas gudstjänster runt om i Umeås kyrkor. Du är alltid välkommen! Under året infaller också många viktiga högtider i kyrkan.

Konserter och musik i kyrkan

Sommarens konserter i kyrkor och vid Nydalasjön. Alla finns samlade i ett gemensamt program. Här kan du ladda hem ditt eget exemplar och prenumerera på vårt musiknyhetsbrev.

Ett litet barn spelar på en tamburin som ligger på en röd matta. Andra barn och vuxna sitter runt omkring.

Barn & familj

Hänga med kompisar, sjunga i kör, busa, pyssla och lära sig mer om bibeln. Det finns mycket kul att göra för barn. Är du hemma med barn finns öppen förskola och många andra träffar där du och ditt barn får umgås och leka med andra.

Några glada ungdomar spelar kort tillsammans.

Ungdom & konfirmation

Vill du hänga med kompisar, spela i band, lära dig mer om Gud, sjunga eller behöver du någon att prata med?

Samtal över en kopp kaffe

Vuxenverksamhet

Det finns något för alla i kyrkan. Pilgrimsvandra, dreja, sjunga, motionera, umgås, meditera, prata om bibeln, äta tacos eller be tillsammans.

En kyrka för alla

Svenska kyrkan arbetar aktivt för att alla ska känna sig välkomna och omslutna av Guds kärlek. En del kan vara att få ta del av gudstjänster och verksamhet på sitt eget språk. Här i Umeå har vi bland annat verksamhet på  engelska, finska och teckenspråk.

Du kanske också är intresserad av

Podden Angeläget!

Nytt avsnitt med temat "Musik som livsrum och motstånd". Kyrkoherde Lena Fagéus samtalar med Anders Winterstam, organist och musiker i Tavelsjö kyrka och Kjell Fagéus, klarinettist om musik och hur musik kan påverka människor på olika sätt i olika skeenden i livet.

Kyrkisk ordbok

I Kyrkisk ordbok förklarar unga ledare i Umeå några av de viktiga ord som ofta används i kyrkan.

Kyrkguiden

Hitta till Svenska kyrkan med hjälp av appen Kyrkguiden, se vad som händer och planera in gudstjänster och annat som du inte vill missa. Appen är gratis och finns för både iPhone och Android.