Foto: Gustaf Hellsing

Konserter och musik i kyrkan

Ladda ner musikfoldern och planera vårens och sommarens musikäventyr i kyrkan!

Varsågod! Ännu ett konsertprogram med djup och bredd, variation
och kvalitet.

Sommaren må vara kort, men tillfällena att lyssna på musik är
många! Varmt välkommen till fler än 30 konserter i juni, juli och augusti.
Det blir orgelmusik, folkmusik och körsång. Upptäck pampiga
kyrkor eller slå dig ner vid vackra Nydalasjön. De allra flesta
musikupplevelserna är gratis. Sommaren avslutas med fyra
konserter under Umeå kulturdagar i Tegs kyrka.

Varmt välkommen!

Sommarens musikprogram

Klicka här för att ladda hem det samlade programmet för musik och konserter i Svenska kyrkan i Umeå som pdf.

Prenumerera på musiknyhetsbrevet

Få samlad information om konserter och musik i Svenska kyrkan i Umeå skickad direkt till din mejlkorg en gång i månaden.

Anmäl dig här!

Musik vid sjön

Måndagar kl 18.00, 17 juni till 5 augusti, i Kyrkstugan. Välkommen att avnjuta musik i gemytlig miljö vid Nydalasjön.

Konsertseminarium under Umeå kulturdagar

Söndag 1 september kl 18.00 i Tegs kyrka med Kjell Fagéus och Love Derwinger. Musik med reflektion och diskussion tillsammans med publiken. Fritt inträde.

Umeå Kulturdagar 2024 - Festival

Fredag 30 augusti–söndag 1 september i Tegs kyrka med musik, konst, poesi och kyrka i samklang.

Orgelsoppa i Tegs kyrka

Torsdagar kl. 12.00 följande datum: 29 augusti, 26 september, 24 oktober, 21 november och 5 december. Kom och lyssna till en kortare orgelkonsert! Efter konserten serveras soppa från ca 12.15 i Stora salen.

En person med målade naglar följer med sitt pekfinger melodin i en uppslagen psalmbok.

Önskepsalmer i Umeå stads kyrka

Vilken psalm önskar du? Vi sjunger psalmer tillsammans några söndagseftermiddagar kl 15 den 9/6, 8/9, 20/10, 17/11 och 15/12. Skriv din önskepsalm här.

Musik och soppa i Umeå stads kyrka

Tisdagar udda veckor, start 10 september. Musik i kyrkan kl 12.00, därefter serveras soppa, bröd, kaffe och kaka för 50 kr i Martasalen.

Psalmkafé i Mariakyrkan

Tisdagar kl 13-14.30, jämna veckor. Vi lär oss om psalmernas historia. Höstterminen startar 17 september.

Några barn står bredvid varandra och sjunger framme i kyrkan. En kvinna kompar på piano.

Barnkörer

Sjunga i kör handlar inte bara om låtar och musik utan minst lika mycket om kompisar, skratt och skoj och gemenskap.

Ungdomskör och replokal

Husband eller gospel? Sjunga eller spela musik? Vilken är din musik? Vilken kör passar dig?

Sjung i kör

Det finns vuxenkörer för alla typer av sångare. Har du sjungit länge eller alltid längtat efter att börja? Vill du sjunga varje vecka eller bara ibland? Det finns en kör för dig!