Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan i Umeå Besöksadress: Östra Esplanaden 9, 90330 Umeå Postadress: BOX 525, 90110 UMEÅ Telefon:+46(90)2002500 E-post till Svenska kyrkan i Umeå

Arbeta med oss

Kul att du hittat hit! Här finns information om lediga jobb, Svenska kyrkan som arbetsgivare och intervjuer med några av våra fantastiska medarbetare.

Du behöver varken åka skateboard, kunna sjunga, eller tycka om att vandra i skogen för att trivas här. Vi är en brokig skara medarbetare med olika bakgrunder och intressen. En del brinner för att möta människor i utsatthet eller trimma perfekta gräskanter på kyrkogården, andra är uppslukade av att skapa predikan. Tillsammans förenas vi i en längtan efter mera himmel i Umeå.

Möt några av dina blivande kollegor

Vi bad några medarbetare berätta om Umeå, Svenska kyrkan och vad det är att hitta hem.

FAKTA OM ORGANISATIONEN

Svenska kyrkan i Umeå har 67 000 medlemmar, 200 anställda, hundratals ideella och förtroendevalda samt sex församlingar som samverkar inom Umeå pastorat. I pastoratet finns också ett kansli med gemensam fastighets- och kyrkogårdsförvaltning, administration och bokning, personalfunktion samt kommunikationsenhet.

Svenska kyrkan i Umeå äger och förvaltar fastigheter och kyrkogårdsmark med en budget på totalt 45 miljoner kronor samt omsätter 200 miljoner kr.

Mer information om verksamheten, prioriterade mål och ekonomiska nyckeltal hittar du i årsredovisningen, som för övrigt nominerats till Publishingpriset 2018.

UMEÅ - EN ATTRAKTIV STAD SOM VILL MER

Umeå är en universitetsstad som vuxit mer än de flesta andra svenska städer under 2000-talet. Atmosfären är öppen och präglas av nytänkande och en vilja att vara en så attraktiv plats som möjligt, både för befintliga och nyinflyttade invånare. Det märks inte minst genom det stora kulturutbudet och det utvecklade samarbetet mellan näringslivet och Umeå kommun. Läs mer på www.umea.se