Håll koll på vad som händer

Predikoturen har bytt plats. Så här fortsätter du att hitta allt som händer i Umeås kyrkor.

Du hittar Svenska kyrkans alla aktiviteter i Umeå och Tavelsjö på flera olika sätt.

Enklast är i kalendern som du hittar längst upp till höger på webben. Den har en liten kalendersymbol. Använder du moiltelefon finns kalendern under de tre prickarna längst upp till höger.  

För ett fysiskt programblad:

  • Hämta ett utskrivet programblad för två veckor i någon av Umeås kyrkor. För sommaren gäller programmen fyra veckor i taget. 
  • Ladda hem filen som pdf här nedanför och skriv ut själv.

För information i mobilen eller datorn:

Få veckoprogrammet i din mejlkorg

Brevet kommer varannan vecka för två veckor i taget. (Under sommaren en gång i månaden)

Ja, jag vill ha nyhetsbrevet

Kalendarium

Här kan du skriva ut ett program för en eller flera församlingar och välja ett eget tidsspann.

En hand håller i en mobil med skärmbild om kyrkguiden som visar adressen för kyrkan.

Appen Kyrkguiden

Appen Kyrkguiden hjälper dig hitta till våra kyrkor. I kalendern finns gudstjänster, konserter och andra evenemang. Appen är gratis och finns för både iPhone och Android.

Frågor om predikoturen

Predikoturen byter plats. Från mitten av november annonserar vi inte hela programmet varje fredag i lokaltidningarna. I stället vill vi hitta andra sätt att nå fler.

Det beror bland annat på att människor har nya sökvanor. I andra kanaler kan vi nå fler umebor till samma eller lägre kostnad.

Den kommer att finnas på flera ställen. För de flesta är det enklast att använda webbkalendern på Svenska kyrkan i Umeås webb eller ladda ner appen Kyrkguiden. Det kommer även att finnas veckokalendrar att skriva ut från webben eller att hämta i alla kyrkor.

  • Webbkalender
  • Appen Kyrkguiden
  • Banners på VK.se
  • Webben
  • E-postutskick
  • Utskriven predikotur i kyrkorna varannan vecka

Den som inte har dator kan hämta ett utskrivet blad med informationen i närmaste kyrka. En fördel blir att hon eller han får informationen längre i förväg.

Fira gudstjänst

Du är alltid välkommen att fira gudstjänst! Vi firar gudstjänst vissa dagar för att leva i Guds tjänst alla dagar. Bön och arbete behöver gå hand i hand för att tro och liv ska höra ihop. 

Det händer i kyrkan

Vill du prata om Gud med andra, kanske på finska? Äta god mat och umgås? Sjunga i kör, även om du tycker att du inte kan? Eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker?