Foto: Linda Mickelsson / IKON

Sommarblomspaket

För dig som vill ha både sommarblommor och skötsel.

Om du både vill ha skötsel och sommarblommor kan du köpa ett sommarblomspaket. De finns i två storlekar:

1. Sommarblomspaket, inkl. skötsel (3 stora blommor, 5 kantväxter). Detta paket passar på de flesta gravplatser. Pris: 780 kr/år
  2. Sommarblomspaket för stor planteringsyta, inkl. skötsel (5 stora blommor, 7 kantväxter). Detta paket passar på gravplatser med en stor planteringsyta. Pris: 910 kr/år

Det som ingår i ett sommarblomspaket är:

• vårstädning (börjar omkring 1 maj)
  • plantering av sommarblommor (börjar omkring 10 juni)
  • trimning runt planteringsyta och ev. gravsten
  • ogräsrensning i planteringsytan
  • kantskärning
  • gödsling och jordförbättring
  • vattning
  • höststädning (börjar omkring 1 september, klart 1 oktober).

Sommarblomspaket kan kombineras med: ros, penséer, ljung, vinterkrans, gran- och tallrisbukett, ljuständning och grusskötsel.

Sista beställningsdag 31 juli gäller om du vill att blommorna ska planteras innevarande säsong.

-> Tillbaka till Gravskötsel

Beställ gravskötsel och andra tjänster

Kontakta kyrkogårdsexpeditionen om du vill beställa (se kontaktuppgifter nedan). Om du mejlar in din beställning behöver du uppge:

• ditt namn och personnummer
  • kyrkogård, kvarter och gravnummer
  • om du vill att beställningen ska gälla tills vidare (du får faktura i början av varje år) eller endast i år.

Om du inte är gravrättsinnehavare till graven behöver du ha tillåtelse från gravrättsinnehavaren att göra beställningen.

Läs mer om hur Umeå pastorat hanterar dina inskickade personuppgifter: Behandling av personuppgifter

Kyrkogårdsexpeditionen

Öppettider vardagar 10-12 och 13-14.30

Avvikande öppettider oktober:

28 oktober - öppet 10-12
30 oktober - öppet 10-12

E-post umea.kyrkogardsexp@svenskakyrkan.se

Postadress Box 525, 901 10 Umeå
Besöksadress Östra Esplanaden 9, 2 tr. För att minska smittorisken uppmanar vi till att kontakta oss via telefon eller e-post.