Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan i Umeå Besöksadress: Östra Esplanaden 9, 90330 Umeå Postadress: BOX 525, 90110 UMEÅ Telefon:+46(90)2002500 E-post till Svenska kyrkan i Umeå

Perennpaket

Fleråriga blommor inklusive skötsel. Ett hållbart alternativ som finns i två storlekar.

Från och med 2020 kan du beställa perenner till gravplatsen. Perenner är ett hållbart alternativ eftersom de är fleråriga och inte behöver tas upp på hösten.

Perennerna blommar inte hela sommaren men kyrkogårdspersonalen väljer ut en blandning av växter där vissa blommar tidigt och andra lite senare. Perenner har ofta vackra blad som gör att gravplatsen är fin hela säsongen.

På bilden ovanför finns ett exempel på hur en perennplantering kan se ut. Vilka perenner som planteras på en specifik grav beror bland annat på planteringsytans storlek, stenens höjd och gravens läge (till exempel sol eller skugga).

Priser

Första året har perennpaketen en högre kostnad på grund av inköp av växter. Men från och med andra året är skötselkostnaden lägre än för traditionella sommarblommor.

• Perennpaket med 3 perenner inklusive skötsel. Pris: 680 kr.
  • Perennpaket för stor planteringsyta. 5 perenner inklusive skötsel. Pris: 920 kr.
  • Perennskötsel, från och med år 2. Pris: 310 kr

Det som ingår i perennpaket/perennskötsel är: vårstädning av gravplatsen, trimning av gräs runt planteringsyta och ev. gravsten, vattning, ogräsrensning i planteringsytan, delning av perennerna vid behov, jordförbättring, gödsling, kantskärning, höststädning samt utbyte av döda plantor vid behov.

Perennpaketen kan kombineras med: vinterkrans, gran- och tallrisbukett, ljuständning och grusskötsel.

-> Tillbaka till Gravskötsel

Beställ gravskötsel och andra tjänster

Kontakta kyrkogårdsexpeditionen om du vill beställa (se kontaktuppgifter nedan). Om du mejlar in din beställning behöver du uppge:

• ditt namn och personnummer
  • kyrkogård, kvarter och gravnummer
  • om du vill att beställningen ska gälla tills vidare (du får faktura i början av varje år) eller endast i år.

Om du inte är gravrättsinnehavare till graven behöver du ha tillåtelse från gravrättsinnehavaren att göra beställningen.

Kyrkogårdsexpeditionen

Öppettider 10-12 och 13-14.30, måndag-fredag