Foto: Lina Eriksson

Backens prästgård

Huset från 1790 är ett av Umeås äldsta hus. Det renoverades under 2016-17 och innehåller nu verksamhets- och samlingslokaler samt kontor. Bredvid prästgården ligger den nybyggda paviljongen.

Det händer i Backens prästgård

Prästgården och paviljongen som ligger precis bredvid är fulla av olika verksamheter. Vill du pyssla, sjunga i kör eller fika?

Vi som arbetar i Backens prästgård

Kontakta oss med frågor mellan himmel och jord

Det händer i Backens kyrka

Kyrkan är full av liv och rörelse. Vill du lära dig spela orgel, sjunga i kör eller meditera? Det händer också mycket i prästgården som ligger på kullen ovanför kyrkan.

Aktuella och kommande arrangemang

Öppet hus - öppna förskolan TilLiten

Lördag 18 februari kl 10-12 i Församlingsgården, Östra Esplanaden 9. Ta med hela familjen och en kompis och kom på öppet hus! Träffa ledarna Johan, Carina och Lina, lek, titta på lokalerna och den som vill kan vara med på en sångstund. Vi bjuder på fika.

Sommarjobb i Kyrkstugan

Tycker du om varierade arbetsuppgifter och vill jobba på ett sommarkafé, mysig beläget vid Nydalasjön? Ålidhems församling söker dig som är 18–24 år och vill jobba i Kyrkstugan.

Någon i samisk folkdräkt håller en psalmbok.

Sjung psalmer på samiska i SVT-gudstjänst, vi behöver bli fler körsångare

Du behöver inte kunna samiska. Övningar söndagar i Backens Prästgård 18.45-20.30 från 29 januari till 5 mars. SVT-inspelning 12 mars (fm). Sänds i SVT 23 april.

P.S.UNG

Personlig samtalsmottagning för dig mellan 13 och 25 år. Öppet för alla oavsett tro, kön eller sexuell läggning.

Konserter och musik i kyrkan

Nu presenteras hela vårens musikprogram för Svenska kyrkan i Umeå. Det blir cirka 50 konserter med körer, solister, orgel och olika musikensembler. De flesta har gratis inträde.

Sök stipendium

Är du student och bor i Umeå? Går du en gymnasieutbildning inom handel, hantverk eller husligt arbete? Eller vill du fara på retreat eller läger? Då kan du söka stipendium från en av de fonder som Svenska kyrkan i Umeå förvaltar. Klicka här och läs mer om urvalskriterier och hur du ansöker!

• Hiss till övervåningen finns
  • Ramp och låga trösklar
  • Hörslinga
  • Handikappanpassad toalett

Hitta till Backens prästgård och paviljong

Backens prästgård ligger längs Backenvägen. Infarten är precis efter busshållplatsen Kyrkvägen. Nerifrån Backens kyrka leder en trapp uppför kullen till prästgården. Den tillhör Umeå landsförsamling

Backenvägen 121
Busshållplats Kyrkvägen

E-post  Umeå landsförsamling

Koordinater
Latitud 63.8316
Longitud 20.1677
Klicka här för att se en karta>

Gudstjänst hemma

Fira andakt här varje söndag kl 10. Andakterna kommer från Umeå, Vännäs-Bjurholm, Bygdeå, Nordmaling, Holmsund, Sävar-Holmön och Hörnefors.

Håll koll på vad som händer

Predikoturen har bytt plats. Så här fortsätter du att hitta allt som händer i Umeås kyrkor.

Bli volontär

Lys upp någons dag genom att ge av din tid och engagemang. Som ideell engagerar du dig för en särskild uppgift under en bestämd tid. Det kan vara längre eller kortare uppdrag.

Samtal och stöd genom hela livet

När något inte blev som man hoppades eller livet har kört ihop sig kan det vara skönt att ha någon att vända sig till. Kyrkan finns här för dig genom hela livet, i med- och motgång.

Det händer i kyrkan

Vill du prata om Gud med andra, kanske på finska? Äta god mat och umgås? Sjunga i kör, även om du tycker att du inte kan? Eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker?

Dop, bröllop och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Tidningen Spira

Spira är en tidning om livsfrågor och tro, som delas ut gratis till alla hushåll i Umeå fyra gånger per år. Tidningen finns också i din närmaste kyrka.