Foto: Lina Eriksson

Backens prästgård

Huset från 1790 är ett av Umeås äldsta hus. Det renoverades under 2016-17 och innehåller nu verksamhets- och samlingslokaler samt kontor. Bredvid prästgården ligger den nybyggda paviljongen.

Det händer i Backens prästgård

Prästgården och paviljongen som ligger precis bredvid är fulla av olika verksamheter. Vill du pyssla, sjunga i kör eller fika?

Vi som arbetar i Backens prästgård

Kontakta oss med frågor mellan himmel och jord

Det händer i Backens kyrka

Kyrkan är full av liv och rörelse. Vill du lära dig spela orgel, sjunga i kör eller meditera?

Aktuella och kommande arrangemang

Kulturfest 2022

Umeå fyller 400 år och Svenska kyrkan firar med en nio dagar lång kulturfest den 28 maj till 5 juni. Det blir musik, poesi och konst.

Podden Angeläget!

Nytt avsnitt med temat "Musik som livsrum och motstånd". Kyrkoherde Lena Fagéus samtalar med Andeas Winterstam, organist och musiker i Tavelsjö kyrka och Kjell Fagéus, klarinettist om musik och hur musik kan påverka människor på olika sätt i olika skeenden i livet.

Elfordon vid kyrkor - vad tycker du? Svara på en enkät om hållbar rörlighet

I tre städer undersöker Svenska kyrkan nu intresset för att elfordonspooler vid kyrkorna. Svara gärna på enkäten om resvanor. Det tar ett par minuter.

Samtal och stöd genom hela livet

När något inte blev som man hoppades eller livet har kört ihop sig kan det vara skönt att ha någon att vända sig till. Kyrkan finns här för dig genom hela livet, i med- och motgång.

En låda tepåsar står bredvid några muggar med Svenska kyrkans emblem.

Mässa, te och tankar i Backens kyrka

Onsdagar kl 19-21 varje vecka i Övre salen efter veckomässan. För dig som i lugn och ro vill ta en kopp te med några andra. Vi samtalar om bibelns kvinnor eller något annat som vi vill prata om. Ta med en vän eller kom själv.

Några äldre personer sitter vid ett bord och äter soppa och samtalar.

Tankesmedja - i pandemins fotspår

6 träffar med start 5 maj kl 14-15.30 i Diakonicentralen, ingång Skolgatan 75. För dig som vill samtala om hur pandemin har påverkat oss som individer och samhälle. Ta gärna med eget fika.

• Hiss till övervåningen finns
  • Ramp och låga trösklar
  • Hörslinga
  • Handikappanpassad toalett

Hitta till Backens prästgård och paviljong

Backens prästgård ligger längs Backenvägen. Infarten är precis efter busshållplatsen Kyrkvägen. Nerifrån Backens kyrka leder en trapp uppför kullen till prästgården. Den tillhör Umeå landsförsamling

Backenvägen 121
Busshållplats Kyrkvägen

E-post  Umeå landsförsamling
Telefon 090-200 25 00

Koordinater
Latitud 63.8316
Longitud 20.1677
Klicka här för att se en karta>

Gudstjänst hemma

Söndagar kl 11 och på vissa kyrkliga helgdagar kan du se en förinspelad andakt här på webben.

Här kan du läsa vad som händer i veckan

Detta händer under veckan i Svenska kyrkan i Umeå

Du behövs!

Det finns många sätt som du kan hjälpa andra medmänniskor på. Att bli medlem, engagera dig som volontär och att ge en gåva är några.

Samtal och stöd genom hela livet

Det händer i kyrkan

Vill du prata om Gud med andra, kanske på finska? Äta god mat och umgås? Sjunga i kör, även om du tycker att du inte kan? Eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker?

Dop, bröllop och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Senaste Spira

Spira nr 1 har temat ”Heliga rum”. Umeås kyrkor under 400 år. Så hittar du tjuffe. Möt Anna Hjälm som tror på religionsmöten.