Foto: Lina Eriksson

Innertavle missionshus

Missionshuset ligger i byn Innertavle, några kilometer utanför Umeå. Här bedrivs barnverksamhet och en söndag i månaden under terminerna firas Gudstjänst med stora och små.

Saker att göra i sommar

Sommar i Umeå

Friluftsgudstjänster, andakter, promenader och kaféer med låga priser. Träffar inne och ute, runt om i stan. För barn, ungdomar och vuxna. För dig som vill sitta ner och njuta av vacker musik, meditera eller skapa själv. Här ser du vad som händer i Svenska kyrkan i Umeå i sommar.

Sommarens bucketlist

Upptäck Umeås kyrkor eller gå en kort pilgrimsvandring på ett nytt sätt. Hinner du bocka av alla? Du kan gör allt på en dag, eller låt det ta hela sommaren.

Kyrkstugan vid Nydalasjön

Kyrkstugan, en pärla vid Nydalasjön. Umeås mysigaste kafé med stans bästa ananaspaj och flera olika verksamheter som t ex Öppen förskola, Musik vid sjön och gudstjänster. Kaféet är öppet från 17 juni till 11 augusti.

Verksamhet i Innertavle missionshus

Miniorer i Innertavle missionshus

Onsdagar kl 15–16.30. Här träffas vi som går i årskurs 1-4. Samling kring en biblisk text eller tema, skapande och lek. Anmälan! Varje onsdag från 4 september till 27 november (utom 30 oktober).

Ett barn ler glatt i sin mammas famn. I bakgrunden syns andra vuxna och barn.

Öppen förskola i Innertavle missionshus

Torsdagar kl 9–11.30, drop in. För föräldrar och barn i åldrarna 0–5 år. En mötesplats för föräldrar och barn. Vi träffas för lek, sång, rörelse och bjuder dig och dina barn på enkelt fika. Varje torsdag från 5 september till 28 november (utom 31 oktober).

Vi har grupper i Innertavle missionshus:

  Aktuella och kommande arrangemang runt om i Umeå

  Årsberättelse 2023

  Ett år har passerat. Det kom att präglas av en omvärld i krig och oro för ett ökat säkerhetshot mot Sverige. Mitt i denna orostid har kyrkan ändå stått stadigt.

  Orden om livet i Ålidhemskyrkan

  Tisdagar kl 18.30, ojämna veckor. En samtalsgrupp om livets stora frågor. Första tillfället 24 september och sista 3 december.

  Bokcirkel i Ålidhemskyrkan

  Vi läser boken ”Med alla levande varelser – Hopp och motstånd i klimatkrisens skugga” av Annika Spalde och Fredrik Ivarsson och pratar kring våra egna tankar och tolkningar. Anmälan.

  Historik

  Den 22 april 1912 bildades en missionsförening i Innertavle. Till en början hölls möten en gång i månaden men året efter började man även med söndagsskola och mötena blev då fler. F.A. Jonsson och Oskar Brändström skänkte en tomt till föreningen så att ett missionshus kunde invigas i februari 1920. Under åren har huset renoverats och byggts till flera gånger och mellan 1953–1975 användes lilla salen som skollokal för klass 3–4. Innertavle tillhörde från början Umeå landsförsamling men fördes så småningom över till Ålidhems församling. Utöver EFS verksamhet bedriver församlingen barnverksamhet i missionshuset och det firas regelbundet gudstjänst här.

  Det går att hyra Innertavle missionshus. Max 150 personer får vara i lokalen samtidigt. Se kontaktuppgifter nedan.

  Källa:  Innertavle genom tiderna (1992)

  Tillgänglighet

  • Missionshuset är byggt i två våningar.
  • Ramp till ytterdörren finns, ingen dörröppnare.
  • Handikapptoalett finns.
  • Ingen hiss till övervåningen.
  • Parkering alldeles utanför dörren.
  • Busshållplats strax intill huset.

  Innertavle missionshus

  Innertavle missionshus ligger i Ålidhems församling

  Adress
  Innertavle missionshus
  Innertavle
  905 96 Umeå
  Busshållplats Sillviksvägen

  Frågor om att hyra missionshuset
  Ulf Jonsson, kassör i EFS Innertavle
  ulf.jonsson@se.ey.com eller 070-561 64 44

  Bli volontär

  Lys upp någons dag genom att ge av din tid och engagemang. Som ideell engagerar du dig för en särskild uppgift under en bestämd tid. Det kan vara längre eller kortare uppdrag.

  Håll koll på vad som händer

  Predikoturen har bytt plats. Så här fortsätter du att hitta allt som händer i Umeås kyrkor.

  Samtal och stöd genom hela livet

  När något inte blev som man hoppades eller livet har kört ihop sig kan det vara skönt att ha någon att vända sig till. Kyrkan finns här för dig genom hela livet, i med- och motgång.

  Det händer i kyrkan

  Vill du prata om Gud med andra, kanske på finska? Äta god mat och umgås? Sjunga i kör, även om du tycker att du inte kan? Eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker? 

  Dop, bröllop och begravning

  Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

  Tidningen Spira

  Spira är en tidning om livsfrågor och tro, som delas ut gratis till alla hushåll i Umeå fyra gånger per år. Tidningen finns också i din närmaste kyrka.