Foto: Lars-Gunnar Frisk

Innertavle missionshus

Missionshuset ligger i byn Innertavle, några kilometer utanför Umeå. Här bedrivs barnverksamhet och en söndag i månaden under terminerna firas Gudstjänst med stora och små.

Behöver du en medmänniska?

Hör av dig till någon av församlingens präster eller diakoner. Du når dem via växeln tel 090-200 25 00.

Vill du göra något för någon annan, men vet inte hur? Hör gärna av dig så hittar vi vägar tillsammans. Eller bara ring någon du tänker på!

Miniorer i Innertavle missionshus

Terminsstart 23 februari! Onsdagar kl 15-16.30. Här träffas vi som går i förskoleklass till årskurs 3. Samling kring en biblisk text eller tema, skapande och lek.

Ett barn ler glatt i sin mammas famn. I bakgrunden syns andra vuxna och barn.

Öppen förskola i Innertavle missionshus

Terminsstart 17/2! Torsdagar kl 9-11.30. För föräldrar och barn i åldrarna 0–5 år. Anmälan!

Aktuella och kommande arrangemang

Kulturfest 2022

Umeå fyller 400 år och Svenska kyrkan firar med en nio dagar lång kulturfest den 28 maj till 5 juni. Det blir musik, poesi och konst.

Podden Angeläget!

Nytt avsnitt med temat "Musik som livsrum och motstånd". Kyrkoherde Lena Fagéus samtalar med Andeas Winterstam, organist och musiker i Tavelsjö kyrka och Kjell Fagéus, klarinettist om musik och hur musik kan påverka människor på olika sätt i olika skeenden i livet.

Gökotta på Hamrinsberget

Välkommen att fira gudstjänst med utsikt över Umeå. Gökotta på Hamrinsberget kl 8.00 26 maj. Ta med fikakorg och något att sitta på. Kläder efter väder!

Vi som arbetar i Innertavle missionshus

Kontakta oss med frågor mellan himmel och jord

Ålidhemskyrkan

Ålidhemskyrkan byggdes 1973 för att vara en vardagskyrka för alla. Här finns grupper för barn i alla åldrar, en stor verksamhet för vuxna med samtals- och fördjupningsgrupper.

Ålidhems församling

Ålidhems församling omfattar de östra stadsdelarna, universitetsområdet samt missionshuset i byn Innertavle.

• Missionshuset är byggt i två våningar.
  • Ramp till ytterdörren finns, ingen dörröppnare.
  • Handikapptoalett finns.
  • Ingen hiss till övervåningen.
  • Parkering alldeles utanför dörren.
  • Busshållplats strax intill huset.

Hitta till Innertavle missionshus

Innertavle missionshus ligger i Ålidhems församling

Innertavle missionshus
Innertavle
Busshållplats Sillviksvägen

E-post  Ålidhems församling
Telefon 090-200 25 00

Koordinater
Latitud 63.80981
Longitud 20.40899
Klicka hör för att se en karta>

Gudstjänst hemma

Söndagar kl 11 och på vissa kyrkliga helgdagar kan du se en förinspelad andakt här på webben.

Här kan du läsa vad som händer i veckan

Detta händer under veckan i Svenska kyrkan i Umeå

Du behövs!

Det finns många sätt som du kan hjälpa andra medmänniskor på. Att bli medlem, engagera dig som volontär och att ge en gåva är några.

Samtal och stöd genom hela livet

När något inte blev som man hoppades eller livet har kört ihop sig kan det vara skönt att ha någon att vända sig till. Kyrkan finns här för dig genom hela livet, i med- och motgång.

Det händer i kyrkan

Vill du prata om Gud med andra, kanske på finska? Äta god mat och umgås? Sjunga i kör, även om du tycker att du inte kan? Eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker?

Dop, bröllop och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Senaste Spira

Spira nr 1 har temat ”Heliga rum”. Umeås kyrkor under 400 år. Så hittar du tjuffe. Möt Anna Hjälm som tror på religionsmöten.