Foto: Lina Eriksson

Hössjö missionshus

I det stora kyrkliknande missionshuset firar Tegs församling regelbundet gudstjänst. Här hålls också midsommarfirande, loppis och adventskonserter varje år.

Aktuella och kommande arrangemang

Klimatbokcirkel i Ersbodakyrkan

Start onsdag 29 mars kl 18.00. Vi träffas och samtalar tillsammans om bok med klimattema. Första gången blir det fika, lite lära känna varandra och en introduktion till boken. Anmälan.

Konserter och musik i kyrkan

Nu presenteras hela vårens musikprogram för Svenska kyrkan i Umeå. Det blir cirka 50 konserter med körer, solister, orgel och olika musikensembler. De flesta har gratis inträde.

Svenska kyrkan agerar - för att hjälpa unga i Umeå

VK besökte Rebecca Stare-Rees och Joel Hultdin från P.S.Ung. Resultatet blev en annons som ska sprida information om samtalsmottagningen i Umeå. "Det här arbetet är istället en del av det vi behöver göra som kyrka: att finnas tillgängliga för människor i svåra stunder."

Om Hössjö missionshus

Hössjö missionshus är ovanligt stort för att vara ett missionshus med en kyrksal som rymmer 150 personer och har orgelläktare. Vintertid används framförallt samlingssalen för gudstjänster och sammankonster.

EFS föreningen i Hössjö bildades på 1910-talet. Den 1 augusti 1934 skänkte Karl och Lina Andersson en tomt där man kunde bygga ett missionshus. Arkitekten Sven Sandström anlitades och huset stod klart och invigdes 1935. I Folkrörelsearkivet finns handlingar om bygget och ritningarna bevarade.

Ursprungligen fanns ett klocktorn uppe på taket men det togs bort 1957 när taket lades om. Krucifixet ovanför altaret är gjort av Evert Larsson, Hössjö. Idag finns ett hundartal hushåll i byn och EFS föreningen har 18 medlemmar. Missionshuset ligger i Tegs församling.

Missionshuset går bra att hyra för t ex dop, vigsel och andra alkoholfria sammankomster, se kontaktperson nedan. Piano och orgel (sällan använd) finns. Kök med spis, mikro, kylskåp, kaffebryggare och kallvatten.

Kyrksalen rymmer ca 150 personer och intill ligger samlingssalen för ca 60 personer. Den används för gudstjänster vintertid och fika.

Hitta till Hössjö missionshus

Hössjö missionshus är en del av Tegs församling

Hössjö missionshus

E-post  Tegs församling
 Lars Jöran Edström 070-335 36 51,
lars.joran.edstrom@hossjo.net (EFS Hössjö)

Koordinater
Latitud 63.783280
Longitud 19.841763
Klicka här för att se en karta>

Fira gudstjänst

Varje vecka firas gudstjänster runt om i Umeås kyrkor. Du är alltid välkommen! Under året infaller också många viktiga högtider i kyrkan.

Tegs kyrka

Den karaktäristiska kyrkan med sin församlingsgård har sedan den stod färdig 1969 varit en samlingsplats för såväl Tegsbor som olika föreningar i Umeå. Olika kulturella uttryck, öppen barn-, familje- och ungdomsverksamhet samt verksamhet för äldre är uttryck för det.

Tegs kyrka

Tegs församling

Tegs församling på södra sidan av Ume älv består av både landsbygd och tätort. Gudstjänster firas och verksamhet bedrivs i tre kyrkor och sex missionshus samt i Kyrkans Hus i Yttersjö.

Gudstjänst hemma

Fira andakt här varje söndag kl 10. Andakterna kommer från Umeå, Vännäs-Bjurholm, Bygdeå, Nordmaling, Holmsund, Sävar-Holmön och Hörnefors.

Håll koll på vad som händer

Predikoturen har bytt plats. Så här fortsätter du att hitta allt som händer i Umeås kyrkor.

Bli volontär

Lys upp någons dag genom att ge av din tid och engagemang. Som ideell engagerar du dig för en särskild uppgift under en bestämd tid. Det kan vara längre eller kortare uppdrag.

Samtal och stöd genom hela livet

När något inte blev som man hoppades eller livet har kört ihop sig kan det vara skönt att ha någon att vända sig till. Kyrkan finns här för dig genom hela livet, i med- och motgång.

Det händer i kyrkan

Vill du prata om Gud med andra, kanske på finska? Äta god mat och umgås? Sjunga i kör, även om du tycker att du inte kan? Eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker?

Dop, bröllop och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Tidningen Spira

Spira är en tidning om livsfrågor och tro, som delas ut gratis till alla hushåll i Umeå fyra gånger per år. Tidningen finns också i din närmaste kyrka.