Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan i Umeå Besöksadress: Östra Esplanaden 9, 90330 Umeå Postadress: BOX 525, 90110 UMEÅ Telefon: +46(90)2002500 E-post till Svenska kyrkan i Umeå

Hössjö missionshus

I det stora kyrkliknande missionshuset firar Tegs församling regelbundet gudstjänst. Här hålls också midsommarfirande, loppis och adventskonserter varje år.

Om Hössjö missionshus

Hössjö missionshus är ovanligt stort för att vara ett missionshus med en kyrksal som rymmer 150 personer och har orgelläktare. Vintertid används framförallt samlingssalen för gudstjänster och sammankonster.

EFS föreningen i Hössjö bildades på 1910-talet. Den 1 augusti 1934 skänkte Karl och Lina Andersson en tomt där man kunde bygga ett missionshus. Arkitekten Sven Sandström anlitades och huset stod klart och invigdes 1935. I Folkrörelsearkivet finns handlingar om bygget och ritningarna bevarade.

Ursprungligen fanns ett klocktorn uppe på taket men det togs bort 1957 när taket lades om. Krucifixet ovanför altaret är gjort av Evert Larsson, Hössjö. Idag finns ett hundartal hushåll i byn och EFS föreningen har 18 medlemmar. Missionshuset ligger i Tegs församling.

Missionshuset går bra att hyra för t ex dop, vigsel och andra alkoholfria sammankomster, se kontaktperson nedan. Piano och orgel (sällan använd) finns. Kök med spis, mikro, kylskåp, kaffebryggare och kallvatten.

Kyrksalen rymmer ca 150 personer och intill ligger samlingssalen för ca 60 personer. Den används för gudstjänster vintertid och fika.

Hitta till Hössjö missionshus

Hössjö missionshus är en del av Tegs församling

Hössjö missionshus

E-post  Tegs församling