Foto: Lina Eriksson

Hössjö missionshus

I det stora kyrkliknande missionshuset firar Tegs församling regelbundet gudstjänst. Här hålls också midsommarfirande, loppis och adventskonserter varje år.

Aktuella och kommande arrangemang

Kulturfest 2022

Umeå fyller 400 år och Svenska kyrkan firar med en nio dagar lång kulturfest den 28 maj till 5 juni. Det blir musik, poesi och konst.

Podden Angeläget!

Nytt avsnitt med temat "Musik som livsrum och motstånd". Kyrkoherde Lena Fagéus samtalar med Anders Winterstam, organist och musiker i Tavelsjö kyrka och Kjell Fagéus, klarinettist om musik och hur musik kan påverka människor på olika sätt i olika skeenden i livet.

Frågor inför Umeå kulturfest 2022

Välkommen till Umeå kulturfest. Här hittar du svar på några frågor.

Om Hössjö missionshus

Hössjö missionshus är ovanligt stort för att vara ett missionshus med en kyrksal som rymmer 150 personer och har orgelläktare. Vintertid används framförallt samlingssalen för gudstjänster och sammankonster.

EFS föreningen i Hössjö bildades på 1910-talet. Den 1 augusti 1934 skänkte Karl och Lina Andersson en tomt där man kunde bygga ett missionshus. Arkitekten Sven Sandström anlitades och huset stod klart och invigdes 1935. I Folkrörelsearkivet finns handlingar om bygget och ritningarna bevarade.

Ursprungligen fanns ett klocktorn uppe på taket men det togs bort 1957 när taket lades om. Krucifixet ovanför altaret är gjort av Evert Larsson, Hössjö. Idag finns ett hundartal hushåll i byn och EFS föreningen har 18 medlemmar. Missionshuset ligger i Tegs församling.

Missionshuset går bra att hyra för t ex dop, vigsel och andra alkoholfria sammankomster, se kontaktperson nedan. Piano och orgel (sällan använd) finns. Kök med spis, mikro, kylskåp, kaffebryggare och kallvatten.

Kyrksalen rymmer ca 150 personer och intill ligger samlingssalen för ca 60 personer. Den används för gudstjänster vintertid och fika.

Hitta till Hössjö missionshus

Hössjö missionshus är en del av Tegs församling

Hössjö missionshus

E-post  Tegs församling
Kontaktperson Lars Jöran Edström 070-335 36 51,
lars.joran.edstrom@hossjo.net (EFS Hössjö)

Koordinater
Latitud 63.783280
Longitud 19.841763
Klicka här för att se en karta>

Fira gudstjänst

Varje vecka firas gudstjänster runt om i Umeås kyrkor. Du är alltid välkommen! Under året infaller också många viktiga högtider i kyrkan.

Tegs kyrka

Den karaktäristiska kyrkan med sin församlingsgård har sedan den stod färdig 1969 varit en samlingsplats för såväl Tegsbor som olika föreningar i Umeå. Olika kulturella uttryck, öppen barn-, familje- och ungdomsverksamhet samt verksamhet för äldre är uttryck för det.

Tegs kyrka

Tegs församling

Tegs församling på södra sidan av Ume älv består av både landsbygd och tätort. Gudstjänster firas och verksamhet bedrivs i tre kyrkor och sex missionshus samt i Kyrkans Hus i Yttersjö.

Gudstjänst hemma

Söndagar kl 11 och på vissa kyrkliga helgdagar kan du se en förinspelad andakt här på webben.

Här kan du läsa vad som händer i veckan

Detta händer under veckan i Svenska kyrkan i Umeå

Du behövs!

Det finns många sätt som du kan hjälpa andra medmänniskor på. Att bli medlem, engagera dig som volontär och att ge en gåva är några.

Samtal och stöd genom hela livet

När något inte blev som man hoppades eller livet har kört ihop sig kan det vara skönt att ha någon att vända sig till. Kyrkan finns här för dig genom hela livet, i med- och motgång.

Det händer i kyrkan

Vill du prata om Gud med andra, kanske på finska? Äta god mat och umgås? Sjunga i kör, även om du tycker att du inte kan? Eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker?

Dop, bröllop och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Senaste Spira

Spira nr 1 har temat ”Heliga rum”. Umeås kyrkor under 400 år. Så hittar du tjuffe. Möt Anna Hjälm som tror på religionsmöten.