Foto: Lina Eriksson

Hössjö missionshus

I det stora kyrkliknande missionshuset firar Tegs församling regelbundet gudstjänst. Här hålls också midsommarfirande, loppis och adventskonserter varje år.

Aktuella och kommande arrangemang runt om i Umeå

Orgelkonsert

Lördag 2 mars kl 18.00 i Tegs kyrka. Med storslagen musik av Johann Sebastian Bach och Charles-Marie Widor. Organist Daniel Larsson, Gävle

Hyllningskonsert Jussi Björling

Lördag 24 februari kl 18.00 i Umeå stads kyrka. Tenor Mats Carlsson, Flygel Lowe Derwinger. Inträde 100 kr, förköp via Biljettcentrum eller Swish i entrén

Littsöndag på Gammlia 17 mars

Littsöndag arrangeras för sjätte året i rad och handlar om våra inre och yttre landskap. Om ursprung, ansvar och om platsen dit man längtar.

Om Hössjö missionshus

Hössjö missionshus är ovanligt stort för att vara ett missionshus med en kyrksal som rymmer 150 personer och har orgelläktare. Vintertid används framförallt samlingssalen för gudstjänster och sammankonster.

EFS föreningen i Hössjö bildades på 1910-talet. Den 1 augusti 1934 skänkte Karl och Lina Andersson en tomt där man kunde bygga ett missionshus. Arkitekten Sven Sandström anlitades och huset stod klart och invigdes 1935. I Folkrörelsearkivet finns handlingar om bygget och ritningarna bevarade.

Ursprungligen fanns ett klocktorn uppe på taket men det togs bort 1957 när taket lades om. Krucifixet ovanför altaret är gjort av Evert Larsson, Hössjö. Idag finns ett hundartal hushåll i byn och EFS föreningen har 18 medlemmar. Missionshuset ligger i Tegs församling.

Missionshuset går bra att hyra för t ex dop, vigsel och andra alkoholfria sammankomster, se kontaktperson nedan. Piano och orgel (sällan använd) finns. Kök med spis, mikro, kylskåp, kaffebryggare och kallvatten. 

Kyrksalen rymmer ca 150 personer och intill ligger samlingssalen för ca 60 personer. Den används för gudstjänster vintertid och fika. 

Hitta till Hössjö missionshus

Hössjö missionshus är en del av Tegs församling

Besöksadress
Hössjö missionshus
905 86 Umeå

E-post  teg.forsamling@svenskakyrkan.se
Kontaktperson
 Lars Jöran Edström 070-335 36 51,
lars.joran.edstrom@hossjo.net (EFS Hössjö)

Koordinater
Latitud 63.783280 
Longitud 19.841763
Klicka här för att se en karta>

Fira gudstjänst

Du är alltid välkommen att fira gudstjänst! Vi firar gudstjänst vissa dagar för att leva i Guds tjänst alla dagar. Bön och arbete behöver gå hand i hand för att tro och liv ska höra ihop. 

Tegs kyrka

Den karaktäristiska kyrkan med sin församlingsgård har sedan den stod färdig 1969 varit en samlingsplats för såväl Tegsbor som olika föreningar i Umeå. Olika kulturella uttryck, öppen barn-, familje- och ungdomsverksamhet samt verksamhet för äldre är uttryck för det.

Tegs kyrka

Tegs församling

Tegs församling på södra sidan av Ume älv består av både landsbygd och tätort. Gudstjänster firas och verksamhet bedrivs i två kyrkor, fem missionshus och i Kyrkans hus i Yttersjö.

Det händer i kyrkan

Vill du prata om Gud med andra, kanske på finska? Äta god mat och umgås? Sjunga i kör, även om du tycker att du inte kan? Eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker? 

Samtal och stöd genom hela livet

När något inte blev som man hoppades eller livet har kört ihop sig kan det vara skönt att ha någon att vända sig till. Kyrkan finns här för dig genom hela livet, i med- och motgång.