Kyrkhörnan, Sjöfruskolan

En mötesplats på Tomtebo där vi regelbundet har barn- och vuxenverksamhet. Varannan söndag firar vi Kvällsmässa kl 18 och några gånger per termin firar vi Gudstjänst med små och stora kl 10. Titta i kalendern så ser du tid och plats. Välkommen!

Ge fler julklappar

Inför julen finns det här i Umeå familjer som oroar sig för hur de ska ha möjlighet att köpa julmat och julklappar. Swisha en gåva eller köp ett presentkort och lys upp julen för någon annan.

En alternativ adventskalender

Ljuset lyser i mörkret

Julkrubba med stickade figurer

Advent och jul

Under advent och jul sjuder våra kyrkor av aktiviteter. Det är allt från luciatåg, levande julkrubbor och julfiranden till konserter, gudstjänster och midnattsmässor.

Behöver du en medmänniska?

Hör av dig till någon av församlingens präster eller diakoner. Du når dem via växeln tel 090-200 25 00.

Vill du göra något för någon annan, men vet inte hur? Hör gärna av dig så hittar vi vägar tillsammans. Eller bara ring någon du tänker på!

En kvinna med två barn i knät sitter bredvid en flicka. De sjunger ur psalmboken.

Det händer i Kyrkhörnan, Sjöfruskolan

Kom in och upptäck något nytt.

Vi som arbetar i Kyrkhörnan

Kontakta oss med frågor mellan himmel och jord

Bakom luckorna i altaret förvaras nattvardskärlen

Om Kyrkhörnan, Sjöfruskolan

En mötesplats på Tomtebo där vi regelbundet firar gudstjänst och har barnverksamheter.

Aktuella och kommande arrangemang

Julkonsert med Ålidhems kyrkokör

Söndag 11 december kl 18.00 i Ålidhemskyrkan. Kom och lyssna på traditionell julkonsert med Ålidhems kyrkokör under ledning av Tomas Pleje. Fritt inträde.

Gospel Night – Christmas Edition! med Bless Is More

Fredag 16 december kl 19.00 bjuder gospelkören Bless Is More in dig till sin terminskonsert med julens glada budskap i fokus. Kören leds av Emma Örnberg och kapellmästare Gustaf Lundell tillsammans med Andreas Öberg och Jakob Forslund. Varmt välkomna att gunga och sjunga tillsammans en stund i decembermörkret! Fritt inträde.

Två barn tittar på dockorna i julkrubban.

Jul i Ålidhems församling

Välkommen att fira jul i Ålidhems församling.

Hitta till Kyrkhörnan, Sjöfruskolan

Kyrkhörnan är en del av Ålidhems församling

Kyrkhörnan, Sjöfruskolan
Stråkvägen 6
Busshållplats Tomteboparken

E-post  Ålidhems församling

Koordinater
Latitud 63.80438
Longitud 20.34289
Klicka här för att se en karta>

Gudstjänst hemma

Fira andakt här varje söndag kl 10. Andakterna kommer från Umeå, Vännäs-Bjurholm, Bygdeå, Nordmaling, Holmsund, Sävar-Holmön och Hörnefors.

Håll koll på vad som händer

Predikoturen byter plats under hösten. Så här fortsätter du att hitta allt som händer i Umeås kyrkor.

Bli volontär

Lys upp någons dag genom att ge av din tid och engagemang. Som ideell engagerar du dig för en särskild uppgift under en bestämd tid. Det kan vara längre eller kortare uppdrag.

Samtal och stöd genom hela livet

När något inte blev som man hoppades eller livet har kört ihop sig kan det vara skönt att ha någon att vända sig till. Kyrkan finns här för dig genom hela livet, i med- och motgång.

Det händer i kyrkan

Vill du prata om Gud med andra, kanske på finska? Äta god mat och umgås? Sjunga i kör, även om du tycker att du inte kan? Eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker?

Dop, bröllop och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Tidningen Spira

Spira är en tidning om livsfrågor och tro, som delas ut gratis till alla hushåll i Umeå fyra gånger per år. Tidningen finns också i din närmaste kyrka.