Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan i Umeå Besöksadress: Östra Esplanaden 9, 90330 Umeå Postadress: BOX 525, 90110 UMEÅ Telefon: +46(90)2002500 E-post till Svenska kyrkan i Umeå

Degernäs missionshus

I missionshuset mitt i byn firas gudstjänst regelbundet och det hålls missionsauktioner två gånger per år, fest till jul och varje vecka är det öppet hus för alla åldrar.

Om Degernäs missionshus

Degernäs Kristliga Ungdomsförening bildades 1913 och hade 56 medlemmar. 1964 bytte föreningen namn till EFS missionsförening i Degernäs. Från början hölls mötena i skolan eller hemma hos någon av medlemmarna innan man på Kristi himmelfärdsdagen 1928 kunde inviga det nya missionshuset. Det har sedan dess renoverats 1951 och 1975.

1951 skänktes också Evert Larssons altartavla i gips, Kristi lidandes historia till missionshuset. Namnet Degernäs är bildat av ordet diger som betyder stor och näs, stornäset. Missionshuset ligger i Tegs församling.

Det går utmärkt att gifta sig här i missionshuset. Likaså att döpa sina barn, ha dopfika, kalas och andra alkoholfria sammankomster. Se kontaktperson nedan om du vill boka.

I kyrksalen finns en tramporgel och köket är utrustat med spis och kyl. På ovanvåningen finns lekrum, ett populärt tillhåll för barnen när det är Öppet hus en gång i veckan.

Missionshuset rymmer 50-60 personer

Hitta till Degernäs missionshus

Degernäs missionshus är en del av Tegs församling

Degernäs missionshus