Foto: Lina Eriksson

Degernäs missionshus

I missionshuset mitt i byn firas gudstjänst regelbundet och det hålls missionsauktioner två gånger per år, fest till jul och varje vecka är det öppet hus för alla åldrar.

Julkrubba med stickade figurer

Advent och jul

Under advent och jul sjuder våra kyrkor av aktiviteter. Det är allt från luciatåg, levande julkrubbor och julfiranden till konserter, gudstjänster och midnattsmässor.

En alternativ adventskalender

Ljuset lyser i mörkret

Aktuella och kommande arrangemang

Konserter och musik i kyrkan

December bjuder på ett brett konsertprogram i Umeås kyrkor. Välkommen på traditionella julkonserter, körsång, Luciatåg, carols och gospel. De allra flesta är gratis.

Håll koll på vad som händer

Predikoturen byter plats under hösten. Så här fortsätter du att hitta allt som händer i Umeås kyrkor.

P.S.UNG

Personlig samtalsmottagning för dig mellan 13 och 25 år. Öppet för alla oavsett tro, kön eller sexuell läggning.

En bebis kryper mot ett babygym.

Öppet hus i Degernäs missionshus

Fredagar kl 10.00–12.30. En träffpunkt för barn med föräldrar i coronatider. Fika till minipris. Ta chansen att träffa och lära känna andra i Degernäs!

Internationella gruppen i Tegs församling

Vill du lära dig mer om den världsvida kyrkan och dess arbete? Gå med i internationella gruppen. Vi träffas cirka tre gånger per termin i Tegs kyrka.

Det händer i kyrkan

Vill du prata om Gud med andra, kanske på finska? Äta god mat och umgås? Sjunga i kör, även om du tycker att du inte kan? Eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker?

Om Degernäs missionshus

Degernäs Kristliga Ungdomsförening bildades 1913 och hade 56 medlemmar. 1964 bytte föreningen namn till EFS missionsförening i Degernäs. Från början hölls mötena i skolan eller hemma hos någon av medlemmarna innan man på Kristi himmelfärdsdagen 1928 kunde inviga det nya missionshuset. Det har sedan dess renoverats 1951 och 1975.

1951 skänktes också Evert Larssons altartavla i gips, Kristi lidandes historia till missionshuset. Namnet Degernäs är bildat av ordet diger som betyder stor och näs, stornäset. Missionshuset ligger i Tegs församling.

Det går utmärkt att gifta sig här i missionshuset. Likaså att döpa sina barn, ha dopfika, kalas och andra alkoholfria sammankomster. Se kontaktperson nedan om du vill boka.

I kyrksalen finns en tramporgel och köket är utrustat med spis och kyl. På ovanvåningen finns lekrum, ett populärt tillhåll för barnen när det är Öppet hus en gång i veckan.

Missionshuset rymmer 50-60 personer

Hitta till Degernäs missionshus

Degernäs missionshus ligger i Tegs församling

Degernäs missionshus
905 80 Umeå

Kontaktperson Berit Lindgren 090-470 06, berit.m.lindgren@gmail.com (EFS Degernäs)

Koordinater
Latitud 63.768290
Longitud 20.259120
Klicka här för att se en karta>

Fira gudstjänst

Varje vecka firas gudstjänster runt om i Umeås kyrkor. Du är alltid välkommen! Under året infaller också många viktiga högtider i kyrkan.

Tegs kyrka

Den karaktäristiska kyrkan med sin församlingsgård har sedan den stod färdig 1969 varit en samlingsplats för såväl Tegsbor som olika föreningar i Umeå. Olika kulturella uttryck, öppen barn-, familje- och ungdomsverksamhet samt verksamhet för äldre är uttryck för det.

Tegs kyrka

Tegs församling

Tegs församling på södra sidan av Ume älv består av både landsbygd och tätort. Gudstjänster firas och verksamhet bedrivs i tre kyrkor och sex missionshus samt i Kyrkans Hus i Yttersjö.

Gudstjänst hemma

Fira andakt här varje söndag kl 10. Andakterna kommer från Umeå, Vännäs-Bjurholm, Bygdeå, Nordmaling, Holmsund, Sävar-Holmön och Hörnefors.

Håll koll på vad som händer

Du behövs!

Det finns många sätt som du kan hjälpa andra medmänniskor på. Som att engagera dig som volontär, ge en gåva och bli medlem i Svenska kyrkan.

Samtal och stöd genom hela livet

När något inte blev som man hoppades eller livet har kört ihop sig kan det vara skönt att ha någon att vända sig till. Kyrkan finns här för dig genom hela livet, i med- och motgång.

Det händer i kyrkan

Dop, bröllop och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Tidningen Spira

Spira är en tidning om livsfrågor och tro, som delas ut gratis till alla hushåll i Umeå fyra gånger per år. Tidningen finns också i din närmaste kyrka.