Kyrkstugan vid Nydalasjön

Kyrkstugan är ett trevligt utflyktsmål för hela familjen under sommaren. Kom förbi och köp hembakat fika eller glass i kaféet, sola, bada och paddla kanot. Kanske vill du delta i något av våra kulturcaféer eller lyssna till Musik vid sjön? Alla kulturarrangemang sker i samverkan med Sensus. Kaféet har stängt för säsongen.

Verksamheten i Kyrkstugan drivs av Ålidhems församling i samarbete med Umeå Maria församling. Kyrkstugans målsättning är att vara kontantfri därför ser vi helst att du använder kontokort och Swish. Här hittar du foldern i PDF =>

Kyrkstugan finns även på Instagram, du når kontot genom att klicka på länken => @kyrkstuganiumea

Kanotuthyrning

Det finns möjlighet att hyra kanot i Kyrkstugan, en timme per tillfälle, kostnad 50 kr. Kanoterna hyrs på plats i kaféet.

Kafé Kyrkstugans öppettider

Kaféet är stängt för säsongen, välkommen tillbaka sommaren 2023!

Hitta till Kyrkstugan, Nydala

Kyrkstugan är en del av Ålidhems församling

Nydalasjön 179

E-post  Ålidhems församling
 090-200 25 00 - under Kyrkstugans öppettider kan du även ringa 090-200 27 30

Koordinater
Latitud 63.810427
Longitud 20.354485
Klicka här för att se en karta>

På cykel: Ta cykelvägen som går genom Tomtebo och rundar Nydalasjöns södra ände  eller cykla längs stranden från Nydalabadet och Umelagun.

Med buss: Linje 8, hållplats Källplatsen och sedan ca 900 meter promenad riktning mot Nydalasjön.

Med bil: Passera Ålidhem och Tomtebo, fortsätt mot Innertavle och följ hänvisningar. Infart från Tomtebovägen till Kålhagsvägen (nybyggnationsområde).

Tillgänglighet

• Kyrkstugans kafé/samlingssal är i ett plan utan nivåskillnader och med få trösklar. Inga dörröppnare.
  • Plattlagda gångar och relativt plan mark utomhus.
  • Räcke ner till stranden och brygga med sittplatser.
  • Handikappanpassad toalett finns
  • Parkering i anslutning till stugan

Gudstjänst hemma

Fira andakt här varje söndag kl 10. Andakterna kommer från Umeå, Vännäs-Bjurholm, Bygdeå, Nordmaling, Holmsund, Sävar-Holmön och Hörnefors.

Håll koll på vad som händer

Predikoturen har bytt plats. Så här fortsätter du att hitta allt som händer i Umeås kyrkor.

Bli volontär

Lys upp någons dag genom att ge av din tid och engagemang. Som ideell engagerar du dig för en särskild uppgift under en bestämd tid. Det kan vara längre eller kortare uppdrag.

Samtal och stöd genom hela livet

När något inte blev som man hoppades eller livet har kört ihop sig kan det vara skönt att ha någon att vända sig till. Kyrkan finns här för dig genom hela livet, i med- och motgång.

Det händer i kyrkan

Vill du prata om Gud med andra, kanske på finska? Äta god mat och umgås? Sjunga i kör, även om du tycker att du inte kan? Eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker?

Dop, bröllop och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Tidningen Spira

Spira är en tidning om livsfrågor och tro, som delas ut gratis till alla hushåll i Umeå fyra gånger per år. Tidningen finns också i din närmaste kyrka.