Kyrkstugan vid Nydalasjön

Kyrkstugan är ett trevligt utflyktsmål för hela familjen under sommaren. Kom förbi och köp hembakat fika eller glass i kaféet, sola, bada och paddla kanot. Kaféet öppnar 20 juni kl 10.00 - Välkomna!

Kyrkstugan öppnar vecka 25, 20 juni kl 10.00. Varmt välkomna!
Du som är född 2005-2009 är välkommen till Ungdsomkvällar vid Nydalasjön redan den 2 juni kl 19-23.00. Ungdomskvällar är ett samarbete tillsammans med Ung i Umeå kommun.

Verksamheten i Kyrkstugan drivs av Ålidhems församling i samarbete med Umeå Maria församling.  Kyrkstugans målsättning är att vara kontantfri därför ser vi helst att du använder kontokort och Swish.

Kyrkstugan finns även på Instagram, du når kontot genom att klicka på länken => @kyrkstuganiumea

KANOTUTHYRNING
Det finns möjlighet att hyra kanot i Kyrkstugan, en timme per tillfälle, kostnad 50 kr.

Kafé Kyrkstugans öppettider

Måndag 10-21
Tisdag 10-17
Onsdag 10-21 (Vardagsmässa kl 19)
Torsdag 10-17
Fredag 10-17
Lördag 10-20
Söndag 10-20 (Mässa kl 18)

Obs! Kaféet håller stängt under midsommarhelgen, 24-26 juli.

Samtalsbänk - Kyrkstugan

Välkommen till den gröna bänken för enskilt samtal med präst eller diakon. Onsdagar och torsdagar kl 15.00-16.00.

Gudstjänster vid Kyrkstugan

Vecka 25 flyttar gudstjänsterna i Ålidhems församling till Kyrkstugan med start onsdag 22 juni kl 19.00, Vardagsmässa. Varmt välkommen!

Öppen förskola och Barnens hörna, Kyrkstugan

Vecka 25-28 träffas vi utomhus vid Kyrkstugan. Öppen förskola måndagar och fredagar och Barnens hörna onsdagar och torsdagar.

Meditation vid Nydalasjön

Tisdagar kl 18.15 - 28 juni till 5 augusti, Kyrkstugan. I den tysta meditationen övar vi oss i inre och yttre stillhet.

Handens arbete/Skapande hörna

Fyra tillfällen vecka 26 kl 9.30-12.30, Kyrkstugan. En möjlighet att prova på hantverk, målande och lättare snickeri under handledning.

Ungdomskvällar i Kyrkstugan

Premiär 2 juni kl 19-23. Torsdagar och fredagar i Kyrkstugan. V22-27 kl 19-23, v 31-32 kl 19-22 och v 33 kl 18-21. Varmt välkommen du som är född mellan 2005-2009.

Kulturkafé, Kyrkstugan

Tisdagar kl 11.00, 28 juni till 2 augusti i Kyrkstugan. Kom och lyssna till bland annat Dolly Parton covers, finska visor, dikter och schlager.

Musik vid sjön

Måndagar kl 19.00, 20 juni–8 augusti, i Kyrkstugan. Välkommen att avnjuta musik i gemytlig miljö vid Nydalasjön. Åtta måndagar med bland annat folkmusik, jazz och 50-tals musik.

Hitta till Kyrkstugan, Nydala

Kyrkstugan är en del av Ålidhems församling

Nydalasjön 179

E-post  Ålidhems församling
Telefon 090-200 25 00 - under Kyrkstugans öppettider kan du även ringa 090-200 27 30

Koordinater
Latitud 63.810427
Longitud 20.354485
Klicka här för att se en karta>

På cykel: Ta cykelvägen som går genom Tomtebo och rundar Nydalasjöns södra ände  eller cykla längs stranden från Nydalabadet och Umelagun.

Med buss: Linje 8, hållplats Källplatsen och sedan ca 900 meter promenad riktning mot Nydalasjön.

Med bil: Passera Ålidhem och Tomtebo, fortsätt mot Innertavle och följ hänvisningar. Infart från Tomtebovägen till Kålhagsvägen (nybyggnationsområde).

Tillgänglighet

• Kyrkstugans kafé/samlingssal är i ett plan utan nivåskillnader och med få trösklar. Inga dörröppnare.
  • Plattlagda gångar och relativt plan mark utomhus.
  • Räcke ner till stranden och brygga med sittplatser.
  • Handikappanpassad toalett finns
  • Parkering i anslutning till stugan

Gudstjänst hemma

Söndagar kl 11 och på vissa kyrkliga helgdagar kan du se en förinspelad andakt här på webben.

Här kan du läsa vad som händer i veckan

Detta händer under veckan i Svenska kyrkan i Umeå

Du behövs!

Det finns många sätt som du kan hjälpa andra medmänniskor på. Att bli medlem, engagera dig som volontär och att ge en gåva är några.

Samtal och stöd genom hela livet

När något inte blev som man hoppades eller livet har kört ihop sig kan det vara skönt att ha någon att vända sig till. Kyrkan finns här för dig genom hela livet, i med- och motgång.

Det händer i kyrkan

Vill du prata om Gud med andra, kanske på finska? Äta god mat och umgås? Sjunga i kör, även om du tycker att du inte kan? Eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker?

Dop, bröllop och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Senaste Spira

Spira nr 1 har temat ”Heliga rum”. Umeås kyrkor under 400 år. Så hittar du tjuffe. Möt Anna Hjälm som tror på religionsmöten.