Svenska kyrkan i Umeå

Svenska kyrkan i Umeå Besöksadress: Östra Esplanaden 9, 90330 Umeå Postadress: BOX 525, 90110 UMEÅ Telefon: +46(90)2002500 E-post till Svenska kyrkan i Umeå

Kyrkstugan vid Nydalasjön

Kyrkstugan är ett uppskattat och trevligt utflyktsmål för hela familjen, öppen från slutet av juni och en bit in i augusti. Kom förbi och köp fika eller glass i kaféet, sola, bada, ro och paddla kanot i Nydalasjön.

Kyrkstugan är stängd, välkommen tillbaka somamren 2018

I Kyrkstugan kan du köpa hembakat fika eller glass, hyra kanot eller roddbåt eller bara sola och bada. Verksamheten i Kyrkstugan drivs av Ålidhems församling i samarbete med Umeå Maria församling och studieförbundet Sensus. Under slutet av sommaren ansvarar Umeå Blåbandsförening för öppethållande och program.

Under sommaren firas gudstjänst två gånger i veckan här. Meditation, musik vid sjön, öppen förskola, ungdomskvällar och kulturkaféer är andra populära aktiviteter.

Hitta till Kyrkstugan, Nydala

Kyrkstugan är en del av Ålidhems församling

Nydalasjön 179

E-post  Ålidhems församling
Telefon 090-200 25 00

Koordinater
Latitud 63.810427
Longitud 20.354485
Klicka här för att se en karta>

Med bil: passera Ålidhem och Tomtebo, fortsätter en bit mot Innertavle och ta 3:e avfart i sista rondellen mot Innertavle/Täfteå. Vid första bilavtagsvägen till vänster ser du skylten ”Kyrkstugan Cafe’”, följ fortsatt skyltning.

Med cykel: ta cykelvägen som går genom Tomtebo och rundar Nydalasjöns södra ände och följ vägen längs stranden. Du kan också cykla längs stranden från Umelagun och badplatsen.

Karta hur man tar sig till Kyrkstugan vid Nydalasjön

Tillgänglighet

• Kyrkstugans kafé/samlingssal är i ett plan utan nivåskillnader och med få trösklar. Inga dörröppnare.
  • Plattlagda gångar och relativt plan mark utomhus.
  • Räcke ner till stranden och brygga med sittplatser.
  • Handikappanpassad toalett finns
  • Parkering i anslutning till stugan