Foto: Lina Eriksson

Hyra lokal

Föreningar och privatpersoner kan hyra flera av Svenska kyrkans lokaler för konserter, dopfika, terminsavslutningar och andra sammankomster.

Våra lokaler är alkohol-, rök- och drogfria. Läs mer om vilka lokaler som finns på sidan Våra kyrkor och mötesplatser, se länk nedan och boka dem via vår administrativa enhet.

Lokal för dopkalas

Alla församlingar har en lokal där ni kan ha dopkalas. Det är inte alltid i själva kyrkan utan kan vara i annan lokal i närheten. Det kostar ingenting. 

För dop i Umeå stads kyrka går det att ha kalaset i Martasalen som ligger i kyrkan eller i Församlingsgården några kvarter bort. Där ligger dopkalaslokalen en trappa ner. Det går inte att boka Lilla och stora salen. Se bilder på lokalen här >

För dop i Backens kyrka finns dopkalaslokalen i Prästgården som ligger på backen ovanför kyrkan.

I Tegs kyrka går det i första hand att boka kaféet en trappa ner, alternativt Lilla eller Stora salen. Här finns en panoramabild från kaféet > 

Lokal för minnesstund

Det kostar ingenting att låna lokal för en minnesstund. Bokningen kan göras genom begravningsbyrån, men det går också bra att kontakta oss direkt. Vi kan också hjälpa till att beställa något att äta. 

Meny och prislista finns här (pdf)

Lägergården i Tavelsjö

Vackert belägen i sluttningen ner mot Tavelsjön ligger lägergården. Granne ligger kapell Svedjan, ett populärt kapell att gifta sig i. Läs mer om lägergården via länk nedan. 

Boka lokal

Telefontid: 090-200 26 00, helgfri måndag-torsdag kl 10-12, 13-15
Besökstid: Ring eller mejla för tidsbokning.

E-post: umea.administration@svenskakyrkan.se
Besöksadress: Östra Esplanaden 9 2tr, Umeå
Postadress: Svenska kyrkan i Umeå, Administrativa enheten, Box 525, 901 10 Umeå

Teologiska rummet ska vara ett forum med högt i tak, tycker kyrkoherde Kenneth Nordgren.

Våra kyrkor och mötesplatser

Det pågår verksamhet varje dag året runt i våra kyrkor och mötesplatser. Klicka på namnen nedan för att läsa mer om vad som är på gång, vem som jobbar där och mer om byggnaderna.

Lägergårdens huvudbyggnad med kök, matsal, samlingssal med öppen spis och en veranda med utsikt mot sjön.

Hyra lägergården i Tavelsjö

Du kan boka lägergården eller Svedjans kapell för läger, dop eller bröllop året runt. Här finns ett kapell, sängplatser för 50 personer samt matsal och samlingslokaler.