Foto: Lina Eriksson

Hyra lokal

Föreningar och privatpersoner kan hyra flera av Svenska kyrkans lokaler för konserter, dopfika, terminsavslutningar och andra sammankomster. Under corona/covid 19-pandemin är dock uthyrningen begränsad.

Våra lokaler är alkohol-, rök- och drogfria. Läs mer om vilka lokaler som finns på sidan Våra kyrkor och mötesplatser, se länk nedan och boka dem via vår administrativa enhet.

Under pågående corona/covid 19-pandemin är uthyrningen begränsad. Du kan enbart hyra lokaler för mindre sällskap vid dopkalas och minnesstunder. 

lokal för dopkalas

Alla församlingar har en lokal där ni kan ha dopkalas. Det är inte alltid i själva kyrkan utan kan vara i annan lokal i närheten. Det kostar ingenting. 

I Församlingsgården öst på stan ligger dopkalaslokalen en trappa ner. Det går inte att boka Lilla och stora salen. Se bilder på lokalen här >

I Tegs kyrka går det att boka kaféet en trappa ner för dopkalas, inte Stora eller Lilla salen. Här finns en panoramabild från kaféet > 

lokal för MINNESSTUND

Det kostar ingenting att låna lokal för en minnesstund. Bokningen kan göras genom begravningsbyrån, men det går också bra att kontakta oss direkt. Vi kan också hjälpa till att beställa något att äta. 

Meny och prislista finns här (pdf)

Lägergården i Tavelsjö

Vackert belägen i sluttningen ner mot Tavelsjön ligger lägergården. Granne ligger kapell Svedjan, ett populärt kapell att gifta sig i. Läs mer om lägergården via länk nedan. 

Boka dop, bröllop eller begravning

Telefontid: 090-200 26 00 (helgfri måndag - torsdag kl 10-12)
Besökstid: Ring eller mejla för tidsbokning.

 

E-post: umea.administration@svenskakyrkan.se
Besöksadress: Skolgatan 75, 903 30 Umeå
Postadress: Umeå pastorat, Administrativa enheten, Box 525, 901 10 Umeå