Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan i Umeå Besöksadress: Östra Esplanaden 9, 90330 Umeå Postadress: BOX 525, 90110 UMEÅ Telefon: +46(90)2002500 E-post till Svenska kyrkan i Umeå

Kyrkans lägergård i Tavelsjö

Svenska kyrkan i Umeå har en lägergård som ligger mycket vackert vid Tavelsjöns strand. Där finns ett kapell, sängplatser för upp till 40 personer, samt matsal och samlingslokaler.

Lägergården är en populär plats för konfirmationsläger, retreater och kurser. Gården och kapellet kan också bokas för läger, dop eller bröllop, se mer information nedan.

Lägergård sedan 60-talet

Kyrkans lägergård vid Svedjan i Tavelsjö har ägts av Umeå kyrkliga samfällighet sedan 1968. Dessförinnan var det Umeå kommun som ägde fastigheterna och drev barnkoloni från mitten av 50-talet.

Det var änkan Kristina Israelssons söner som sålde fastigheten till kommunen. Kristina som blivit ensam på gården med sex barn tog på 30-talet emot kolonibarn från Umeå barnens dagsförening. Hon fick en uppenbarelse om att det skulle komma att talas Guds ord på tomten – och hon fick så småningom rätt.

Idag kan alla församlingar i Umeå utnyttja gården och dess lokaler till läger, kurser och gudstjänster. Byggnaderna kan också hyras ut till privatpersoner, skolor och föreningar.

Fritidsaktiviteter

I anslutning till lägergården finns en grillplats, en enkel lekplats, möjligheter att spela volleyboll samt en fotbollsplan. Två båtar och fyra kanoter finns att låna. Be att få nyckeln till båtarna och kanoterna när ni hämtar nycklarna till lägergården. Hyresgästen får själv ta med flytvästar. Det går även bra att bada. För fiske krävs fiskekort, vilket kan köpas hos särskilda säljare några kilometer från lägergården.

Pilgrimsvandra

Passa på att pilgrimsvandra när du besöker lägergården. Två pilgrimsleder passerar här, Norra leden och Tavelsjöruntleden. Läs mer om lederna och hur du laddar hem appen via länken nedan.

• Delvis grusade gångar och delvis plattlagda
  • Ramp upp till dörrarna på husen
  • Handikappanpassade toaletter
  • Sluttning med grusväg ner till grillstugan

Hitta Till Kyrkans lägergård i Tavelsjö

Kyrkans lägergård är en del av Tavelsjö församling

Svedjan 41, Östra Tavelsjö
Busshållplats Västerbacka, ca 700 m bort

Koordinater
Latitud 64.0232411
Longitud 20.0739913

Vägbeskrivning
Kör Hissjövägen (363) från Umeå mot Vindeln till Kvarnfors, ca 19 km
Sväng höger vid skylten Ö Tavelsjö 7
Kör ca 6 km till skylten Svedjan 1 och sväng vänster.
Efter ca 1 km är du framme

Klicka här för att se en karta>

Boka lägergården och Svedjans kapell

Öppettider: vardagar kl 10.00-12.00 och 13.00-15.00