Foto: Lina Eriksson

Kyrkor

Alla kyrkor i Umeå har sin karaktär både utseendemässigt och innehållsmässigt. Kliv in och upptäck verksamheten och livet i kyrkan.

Ersbodakyrkan stod klar 1982 i ett område som kännetecknas av kulturell mångfald. Ett uttryck för närvaron av olika kulturer är att det i gudstjänsten talas både svenska och engelska. Ersbodakyrkans profilområden omfattar diakoni, dialog med olika religioner och kulturer samt ett arbete med ideella medarbetare.

Ersbodakyrkan

Ersmarkskyrkan är en samarbetskyrka mellan Svenska kyrkan och EFS. Ersmarkskyrkan vill låta ledorden vila, växande och omsorg prägla verksamheten.

Ersmarkskyrkan

Bland villabebyggelsen på Grisbacka finns denna träkyrka som 1936 invigdes som missionshus. Sedan 1980 är det en samarbetskyrka mellan EFS och Svenska kyrkan.

Grisbackakyrkan

Kyrkan är ursprungligen ett fiskekapell byggt på Holmön under åren 1801-1802. Nu står Helena Elisabeth på Gammlia museiområde. Gudstjänst firas ibland i kyrkan men Helena Elisabeth är framförallt en mycket uppskattad dop- och vigselkyrka.

Helena Elisabeth kyrka

Umeå universitets campusområde

Kyrkan på campus

Kyrkan på campus finns till för alla vid Umeå universitetet och SLU. Kom till oss och prata om det som berör dig, oavsett livsåskådning. Delta i en grupp, prova på meditation eller kom förbi vårt vardagsrum och sitt ner och andas en stund. Du hittar oss i Naturvetarhuset, 1 trappa upp från entréplan.

I den gamla delen av Röbäck finns den röda kyrkan som tidigare varit ett missionshus. Delaktighet och ideellt engagemang kring gudstjänsten och verksamheten går att finna i gemenskapen i Röbäcks kyrka.

Röbäcks kyrka

Sjukhuskyrkan arbetar med samtalsmottagning och själavård, besöker avdelningar, erbjuder sångstunder, gudstjänster och samtalsgrupper. Vi medverkar också i utbildningar för personal och studenter.

Sjukhuskyrkan

Mitt i ett stadsdelscentrum står den särpräglade rundkyrkan som ursprungligen var en Konsumbutik. Den invigdes som kyrka 1977. Gudstjänstlivet formas tillsammans med deltagare från barngrupper, körer samt bibelstudier.

Västerslättskyrkan S:t Staffan

Boka dop, bröllop eller begravning

Telefontid: 090-200 26 00 (helgfria vardagar kl 10-12)
Besökstid: helgfria vardagar kl 10-12 och 13-15
För att minska smittorisk tar vi endast emot tidsbokade besök. Ring eller mejla för tidsbokning.

E-post: umea.administration@svenskakyrkan.se
Besöksadress: Skolgatan 75, 903 30 Umeå