Boka dop

Vad roligt att du vill boka ett dop här i Umeå. Det finns många kyrkor och kapell att välja mellan. För de större kyrkorna kan du göra en preliminär bokning direkt här på hemsidan. Det går också bra att kontakta vår administrativa enhet.

Observera ang Corona - Gränserna för hur många som får samlas, gäller också i kyrkorna. Dopgudstjänsterna blir mindre och de som samlas ska förstås inte tillhöra riskgrupperna eller ha symptom. I alla våra lokaler sitter anslag med förhållningsregler. Många av våra kyrkor är stora och det går att hålla ett ordentligt avstånd till andra besökare. Läs mer här>

Tänk på att det här är en preliminär bokning. Vi skickar en definitiv bekräftelse via e-post.

På söndagar när doptid erbjuds kl 10, 11 eller 16 sker dopet i samband med den ordinarie gudstjänsten.

Uppgifter om tjänstgörande präst och musiker är preliminära och kan komma att ändras.

Vill ni ha dopkalas efteråt finns det möjlighet att gratis låna lokaler, antingen i samma byggnad som kyrkan eller i närheten. Du ser i kalendern om det finns en lokal tillgänglig.

Välj en tid och fyll i uppgifter i formuläret som öppnas. Om det är flera som ska döpas på samma tid till exempel ett syskon, fyll i namn och personnummer i rutan ”Övriga önskemål”.

Har du frågor eller funderingar går det självklart bra att höra av dig till oss. Det gäller också om du vill boka dop i en kyrka eller kapell som inte finns med i kalendern ovan.

Boka tid och plats för dop

Telefontid: 090-200 26 00 (helgfria vardagar kl 10-12)
Besökstid:
helgfria vardagar kl 10-12 och 13-15
För att minska smittorisk tar vi endast emot tidsbokade besök. Ring eller mejla för tidsbokning.

E-post: umea.administration@svenskakyrkan.se
Besöksadress: Skolgatan 75, 903 30 Umeå