Foto: Martina Haara

Vännäs-Bjurholms pastorat

Telefonväxel: 0932-100 10 eller 0935-209 10 Telefontider: mån, tis, tor, fre kl. 9.00-12.00 Besöksadress till expeditionerna: Kyrkogatan 3, Bjurholm eller Umevägen 211, Vännäsby

Sopplunchen tar paus.

Sopplunchen i församlingsgården på tisdagar har tillfälligt tagit paus. Men vi kommer tillbaka, håll utkik och ta hand om er.

Slöjdcaféet tar paus.

Slöjdcaféet i Bjurholm tar nu paus. Även om vi inte kan träffas som vanligt så kan vi fortfarande slöjda. Ta hand er om så hoppas vi att att vi ses snart igen.

Ring oss!

Våra expeditioner är stängda för spontanbesök på grund av den rådande pandemin, men du är alltid välkommen att ringa till osspå 0932-100 10 eller 0935-209 10, så hjälper vi dig med ditt ärende. Vi har telefontider mån, tis, tor och fre kl. 9.00-12.00.

Öppen förskola har paus.

Öppen förskola är förtillfället pausad i hela pastoratet. Håll utkik, för vi kommer igen.

Miniorer

Miniorer har nu paus.

Barngrupperna Miniorer har paus i hela pastoratet.

Barngruppen har tagit paus.

Barngruppen Juniorer har tagit paus i hela pastoratet.

All körverksamhet är på tillfällig paus.

Kyrkokören i Vännäsby, Bjurholms kyrkokör, Sång till hälsa, Johanneskören och Happy Singers har tillfällig paus. Men sluta inte sjung bara för att vi inte kan göra det tillsammans, sjung i duschen eller i bilen! Sång är en viktig källa till både hälsa och välmående. Håll utkik, vi kommer att samlas igen när det är tillåtet och säkert.

Tredje söndagen efter trefaldighet

Förlorad och återfunnen

Liturgisk färg

Grön

Altardekoration

På altaret ställer vi blommor i blandade färger och vi tänder två ljus.

Bibeltexter

Gammaltestamentlig läsning

Mika kapitel 7, vers 18-20

Vilken gud är som du, du som tar bort skuld och förlåter synd hos dem som är kvar av din egendom. Din vrede består inte för alltid, du vill helst visa nåd. Du förbarmar dig över oss på nytt och utplånar våra brott, du kastar alla våra synder i havets djup. Du skall visa Jakob trohet och Abraham nåd enligt den ed du i forna dagar gav våra fäder.

Romarbrevet kapitel 5, vers 6-11

Medan vi ännu var svaga dog Kristus för alla gudlösa, när tiden var inne. Knappast vill någon dö för en rättfärdig — kanske går någon i döden för en som är god. Men Gud bevisar sin kärlek till oss genom att Kristus dog för oss medan vi ännu var syndare. Då vi nu har gjorts rättfärdiga genom hans blod skall vi av honom så mycket säkrare bli räddade från vreden. Ty om vi var Guds fiender och blev försonade med honom genom hans sons död, då skall vi, när vi nu är försonade, så mycket säkrare bli räddade genom hans sons liv. Ja inte bara det, vi har vår stolthet i Gud tack vare vår herre Jesus Kristus, genom vilken vi nu har vunnit försoningen.

Lukasevangeliet kapitel 15, vers 1-7

Alla tullindrivare och syndare sökte sig till Jesus för att höra honom. Fariseerna och de skriftlärda förargade sig och sade: ”Den mannen umgås med syndare och äter med dem.” Då gav han dem denna liknelse: ”Om någon av er har hundra får och tappar bort ett av dem, lämnar han då inte de nittionio i öknen och går och letar efter det borttappade tills han hittar det? Och när han hittar det blir han glad och lägger det över axlarna. Och när han kommer hem samlar han sina vänner och grannar och säger till dem: Gläd er med mig, jag har hittat fåret som jag hade förlorat. Jag säger er: på samma sätt blir det större glädje i himlen över en enda syndare som omvänder sig än över nittionio rättfärdiga som inte behöver omvända sig.

Psaltaren

Psaltaren psalm 119, vers 170-176

Låt min bön nå fram till dig, rädda mig, som du har lovat. Över mina läppar skall lovsång flöda, ty du lär mig dina stadgar. Min mun skall besjunga ditt ord, ty alla dina bud är rättfärdiga. Låt din hand bli mig till hjälp, ty jag har valt dina befallningar. Jag längtar efter din räddning, Herre, din lag är min lust. Låt mig leva för att prisa dig, låt dina lagar vara min hjälp. Jag har gått vilse som ett bortsprunget får. Sök rätt på din tjänare, ty jag har inte glömt dina bud.

Gravrättsinnehavare sökes!

Vännäs-Bjurholms pastorat söker gravrättsinnehavare till gravplatser på Vännäs, Vännäsby, Bjurholm och Bredträsk kyrkogårdar.

Vi är huvudman för begravningsverksamheten och därmed skyldiga att föra gravbok där det anges namn, personnummer och adress på den som gravplatsen upplåtits eller överlåtits till. Före den 1 april 1991 fanns ingen skyldighet för gravrättsinnehavaren att anmäla sitt gravrättsinnehav till oss som är huvudman. Det innebär att det finns gravar på våra kyrkogårdar som inte har någon gravrättsinnehavare antecknad.

De gravar där vi saknar innehavare är försedda med en skylt med uppmaning att kontakta kyrkogårdsexpeditionen, telefon 0935-206 95.

Får vi inte kontakt med anhöriga inom 2 år betraktas gravplatsen som återlämnad till oss. Det kan medföra att gravanordningen tas bort och att gravplatsen upplåts till ny innehavare.

Här kan du se vilka gravar vi söker innehavare till i Vännäs.