Blommande äppelträd med klockstapeln i bakgrunden.
Foto: Gunnel Nygren/Ikon

Vännäs-Bjurholms pastorat

Välkommen till Vännäs–Bjurholms pastorat. Vi möts till gemenskap med Gud och varandra, i gudstjänster, körer, ungdomsgrupper och samtal. Och, förstås, vid livets stora högtider i glädje och sorg.

Sommarkonsert i Bjurholms kyrka LÖRDAG 6 juli kl. 18.00

Välkommen till en sommarkonsert med Svenska schlagertrion bestående av Hans-Olov Henriksson (sång och gitarr), Roger Johansson (accordion) och Arne Eriksson (kontrabas). Fri entré - kollekt till Världens barn.

Piporgel, trummor och saxofon. Vännäs kyrka SÖNDAG 7 juli 19.00

Välkommen till en konsert och ett musikaliskt möte du inte visste du behövde där folkmusik och improvisation möts på oanade sätt. Trion tar med lyssnaren på en resa för sinnet och själen på sätt du aldrig anat. Piporgel, trummor och saxofon bjuder på en fusion av folkmusik, improvisation och beats. Medverkande: Olov Lindroth (piporgel), Niklas Lindroth (trummor) och Elvira Seger (saxofon). Fri entré - kollekt.

Sommarkonsert i Johanneskyrkan FREDAG 12 juli kl. 19:00

Välkommen på sommarkonsert med storbandet Renhornen. Renhornen har bland annat stått för underhållningen efter banketten på Nobelfesten. Fri entré - kollekt. Arrangemanget sker i samverkan med Vännäs musik och teaterförening/Riksteatern och studieförbundet Sensus.

Dagkollo för vuxna LÖRDAG 31 augusti 10.00-18.00

För dig som vill uppleva en dag med gemenskap, underhållning och mat/fika. 100 kr/person. Boka din plats senast 17 juli. Frågor, kontakta diakon Monica Markström, 072-530 99 11 Anmälan till expeditionen, 0935-209 10 eller vannas-bjurholms.pastorat@svenskakyrkan.se

Kyrkogårdsvandring i Bjurholm SÖNDAG 7 juli 12.00

Kyrkogårdsvaktmästare Stig Holmberg berättar om kyrkogården, gravar och annat matnyttigt som du inte visste. Gratis! Samling vid kyrkan.

Blommor på en sommaräng i solsken.

Välkommen till sommaraktiviteter i Pengsjö och Pengsjögården.

Varje sommar försöker vi nyttja vår samägda sommargård för aktiviteter. Det blir ekumeniska gudstjänster, onsdagskvällar med café och så klart fika och glassförsäljning.

Upptäck kyrkan i appen Kyrkguiden

Med hjälp av Kyrkguiden kan du upptäcka mer än 3 000 kyrkor och platser. I kalendern finns gudstjänster, konserter och andra evenemang.

Läs mer om appen

Pilgrimsvandring i Vännäsby. ONSDAG 10 juli 10.00-12.00

Vi samlas vid Församlingsgården, vandrar kyrkrundan och upplever närområdet i sommarskrud. Medtag egen matsäck/fika och gärna frälsarkrans. Anmälan/frågor till Eva, 076-139 86 36 Monica, 072-530 99 11

En liten skylt som gått sönder står vid en gravsten.

Gravrättsinnehavare sökes!

Vännäs-Bjurholms pastorat söker gravrättsinnehavare till gravplatser på Bjurholm, Bredträsk, Vännäs västra och Vännäs östra kyrkogårdar och begravningsplatser.

En vuxen och ett barn står vid strandkanten och tittar ut över vattnet.

Kristen tro

Vill du veta mer om kristen tro? Här kan du läsa om vad Svenska kyrkan står för. Du kan också få näring till dina egna tankar om kristen tro.

Café Hörnan - Johanneskyrkan, Vännäs

Café Hörnan öppet ons-tor-fre kl. 09.00-15.30

Välkommen till Café Hörnan i Johanneskyrkan. Ingång via kyrkporten.

Anmälan till KONFIRMATION!

Här kan du läsa mer om vilka alternativ till konfirmationsläsning vi erbjuder i Vännäs och Bjurholms församlingar och så klart göra din anmälan.

Körverksamhet

Stolor i olika färger hänger på en ställning.

Kläder i kyrkan

Präster, diakoner och biskopar har särskilda kläder när de är i tjänst. Här kan du läsa om vad det är för kläder och hur de används.

Någon håller en korg fylld med sedlar.

Swisha kollekten

Här kan du läsa mer om hur du swishar en kollekt.

Kyrkguiden

Med Svenska kyrkans mobilapp Kyrkguiden har du alltid tillgång till information om vad som händer i din lokala kyrka. Appen finns att ladda ner alldeles gratis och den fungerar för både Android och iPhone!

En bibel ligger uppslagen på ett bladguldsmyckat altare.

Kyrkoårets bibeltexter

Läs bibeltexterna för de olika helgdagarna under kyrkoåret.

Person tittar på livesändning från gudstjänst hemifrån soffan.

Digitala gudstjänster och konserter

Om du inte har möjlighet att besöka en gudstjänst eller en konsert kan du delta digitalt. Sök i Svenska kyrkans gemensamma kalender efter något som passar dig – någonstans i landet.

Svenska kyrkan genom hela livet

Dop

Ett barn har kommit till världen. Det vill vi gärna fira tillsammans med er. I dopet finns löftet om att Gud är med under livets alla dagar, oavsett vad som händer.

Konfirmation

Livet är fullt av funderingar och frågor. Varför händer vissa saker, andra inte? Vem är jag? Vem är Gud? Som konfirmand får du får du tillfälle att fundera och prata om allt mellan himmel och jord med våra duktiga ledare och pedagoger. Läs mer om konfirmation här.

Vigsel

Vigsel och bröllop är en fest. Ett minne för livet. Inte bara för dem som gifter sig utan också för släkt och vänner. En kyrklig vigsel är en symbolrik gudstjänst. I Guds och alla vittnens närvaro lovar vi varandra att vårda kärleken och stå vid varandras sida livet ut. Vi ber Gud att välsigna vårt äktenskap och hjälpa oss igenom de svårigheter vi kommer att möta i livet.

Begravning

Svenska kyrkan har hand om begravningsverksamhet och begravningsplatser för alla svenskar, även de som inte tillhör kyrkan. Att vi sköter det uppdraget på rätt sätt granskas av oberoende begravningsombud.

En kvinna sitter i gräset och lutar huvudet i handen.

Tankar inför helgen

"Naturen är så vacker i midsommartid, tänkte Josefin. Mitt i allt detta satt hon själv och kände sig trasig." Läs prästens tankar inför helgen på Svenska kyrkans bloggportal.

Bärtil funderar på hur det blir sen...

Veckans Bärtilfundering. För barn och alla andra.

Behöver du prata med någon?

Här finns kontaktuppgifter till våra präster och diakoner

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Jourhavande präst

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

Katastrofer världen över

Krig, svält och naturkatastrofer slår sönder människors liv varje dag. Din gåva gör skillnad!

Ge en gåva till katastrofinsatser

Act Svenska kyrkan

Tillsammans med kyrkor, organisationer och tusentals frivilliga arbetar Act Svenska kyrkan långsiktigt mot fattigdom, förtryck och orättvisor, och agerar snabbt när katastrofen inträffar.

Händer som knådar deg på ett bakbord.

Engagera dig i din församling

Det finns mycket du kan göra i din församling. Delta i en besöksgrupp, jobba som volontär, bli ung ledare i en konfirmandgrupp eller sjunga i kören är bara några exempel.

Act Svenska kyrkans gåvoshop

Act Svenska kyrkans gåvoshop är fylld med gåvor och som förändrar liv. Ge en gåva fylld med mod, hopp och medmänsklighet.

Så här behandlar vi dina personuppgifter

Svenska kyrkan välkomnar Dataskyddsförordningen. Respekten för varje människas integritet är en del av vår identitet som kyrka. Vi vill vårda det förtroende som du som medlem eller anställd, förtroendevald och ideell medarbetare ger oss genom att hantera dina personuppgifter på ett tryggt och säkert sätt.