Foto: Martina Haara

Vännäs-Bjurholms pastorat

Telefonväxel: 0932-100 10 eller 0935-209 10 Telefontider: mån, tis, tor, fre kl. 9.00-12.00 Besöksadress till expeditionerna: Kyrkogatan 3, Bjurholm (SOMMARÖPPET 1/7-12/8 endast TISDAGAR kl. 10.00-12.00) eller Umevägen 211, Vännäsby (SOMMARÖPPET 1/7-12/8 endast TORSDAGAR kl. 10.00-12.00). Veckorna 29-30 är expeditionerna helt stängda för besök men det går bra att ringa oss som vanligt under dessa veckor. Trevlig sommar!

Musik, konserter och allsång

Café Hörnan öppet ons-tor-fre kl. 11-15

Välkommen till Café Hörnan i Johanneskyrkan. Ingång via kyrkporten.

Sommarprat med Lars-Erik, 14/7 kl. 12.00 på POP & ROCK

Missa inte vår egen Lars-Eriks sommarprat på radiokanalen POP & ROCK den 14 juli! Lars-Erik kommer att prata om Väntan & längtan. Lyssna live kl. 12.00 på frekvens 103,0 eller via POP & ROCKs hemsida. Via hemsidan kan du även lyssna i efterhand. Klicka här så kommer du till deras hemsida (öppnas i nytt fönster).

Nödrop för Ukraina

Stöd de som drabbats av kriget.

Ge en gåva

Sommarens andakter och gudstjänster

Närbild på en hand som håller ett radband med ett krucifix, i motljus,

Sommarandakter

Denna sommar bjuder vi tillsammans med våra grannförsamlingar i Umeå, Holmsund, Sävar-Holmön och Hörnefors på sommarandakter, varje söndag. Andakterna publiceras kl. 10.00 och finns att se här och även på församlingarnas facebooksidor.

EFS-mötesvecka i Pengsjö 16/8-21/8

Välkommen på en mötesvecka fullspäckad med aktiviteter på Pengsjögården.

Den blomstertid nu kommer...

...och det innebär att det blir vissa förändringar. Öppettider för besök på expeditionerna under 1/7-12/8 är TISDAGAR kl. 10-12 i Bjurholm och TORSDAGAR kl. 10-12 i Vännäsby. Veckorna 29-30 (18/7-29/7) är expeditionerna helt stängda för besök. Men du når oss via telefon precis som vanligt kl. 9-12 hela sommaren på MÅNDAGAR, TISDAGAR, TORSDAGAR och FREDAGAR.

För de unga

Jag vill anmäla mig till konfirmation i Vännäs församling!

Här kan du läsa mer om vilka alternativ till konfirmandläsning vi erbjuder i Vännäs församling och så klart göra din anmälan.

Jag vill anmäla mig till konfirmation i Bjurholms församling!

Här kan du läsa mer om vilka alternativ till konfirmandläsning vi erbjuder i Bjurholms församling och så klart göra din anmälan.

Sommarlovskul i Bjurholm

Pyssel, hantverk, lek och andakt för barn 7-12 år. Läs mer om dagar och tider här.

Gemenskap

Café Hörnan öppet ons-tor-fre kl. 11-15

Välkommen till Café Hörnan i Johanneskyrkan. Ingång via kyrkporten.

Välkommen att följa med på församlingsresa med Vännäs församling!

Den 2 september ger vi oss iväg på äventyr. Det enda du behöver göra är att ladda med ett gott humör och öppet sinne. Läs mer här och hur du gör din anmälan.

För de yngsta

Barn som målar

Öppen förskola : STÄNGD i Vännäs och Bjurholms församlingar för terminen.

För vuxna och barn 0-6 år. Visste du att vi erbjuder Öppna förskolan 3 dagar per vecka i vårt pastorat? Måndagar i Bjurholm, Tisdagar i Vännäsby och Måndagar i Vännäs!

Körverksamhet

Stolor i olika färger hänger på en ställning.

Kläder i kyrkan

Präster, diakoner och biskopar har särskilda kläder när de är i tjänst. Här kan du läsa om vad det är för kläder och hur de används.

Någon håller en korg fylld med sedlar.

Swisha kollekten

Här kan du läsa mer om hur du swishar en kollekt.

Kyrkguiden

Med Svenska kyrkans mobilapp Kyrkguiden har du alltid tillgång till information om vad som händer i din lokala kyrka. Appen finns att ladda ner alldeles gratis och den fungerar för både Android och iPhone!

En bibel ligger uppslagen på ett bladguldsmyckat altare.

Kyrkoårets bibeltexter

Läs bibeltexterna för de olika helgdagarna under kyrkoåret.

Person tittar på livesändning från gudstjänst hemifrån soffan.

Digitala gudstjänster och evenemang

Många församlingar och pastorat sänder live på webben från sina gudstjänster och andra evenemang. Du hittar sändningarna i vår kalender. Ha tålamod om sidan tar tid att ladda - det är mycket att gå igenom.

Knäppta händer med grönmålade naglar.

Fira en enkel gudstjänst hemma

Om du inte kan eller vill fira gudstjänst i kyrkan, kan du fira en gudstjänst hemma. Det blir inte samma sak, men det blir bra.

Svenska kyrkan genom hela livet

Dop

Ett barn har kommit till världen. Det vill vi gärna fira tillsammans med er. I dopet finns löftet om att Gud är med under livets alla dagar, oavsett vad som händer.

Konfirmation

Livet är fullt av funderingar och frågor. Varför händer vissa saker, andra inte? Vem är jag? Vem är Gud? Som konfirmand får du får du tillfälle att fundera och prata om allt mellan himmel och jord med våra duktiga ledare och pedagoger. Läs mer om konfirmation här.

Vigsel

Vigsel och bröllop är en fest. Ett minne för livet. Inte bara för dem som gifter sig utan också för släkt och vänner. En kyrklig vigsel är en symbolrik gudstjänst. I Guds och alla vittnens närvaro lovar vi varandra att vårda kärleken och stå vid varandras sida livet ut. Vi ber Gud att välsigna vårt äktenskap och hjälpa oss igenom de svårigheter vi kommer att möta i livet.

Begravning

Svenska kyrkan har hand om begravningsverksamhet och begravningsplatser för alla svenskar, även de som inte tillhör kyrkan. Att vi sköter det uppdraget på rätt sätt granskas av oberoende begravningsombud.

En röd vallmo växer bland sönderslagen bråte.

Tankar inför helgen – en blogg där präster funderar utifrån söndagens texter

Det var första gången hon kom till kyrkan. Första gången nånsin. 59 år gammal. Det kändes konstigt, lite som att hon svek farsan som hade hatat kyrkan. Läs Tankar inför helgen med prästen Maria Bergius.

Bärtil funderar på hur det blir sen...

Veckans Bärtilfundering. För barn och alla andra.

Behöver du prata med någon?

Här finns kontaktuppgifter till våra präster och diakoner

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Jourhavande präst

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

Krig, svält och naturkatastrofer slår sönder människors liv

Din gåva räddar liv och lindrar nöd

Ge en gåva
Pojke står på en soptipp och håller i en trasig boll.

Act Svenska kyrkan

Tillsammans med kyrkor, organisationer och tusentals frivilliga arbetar Act Svenska kyrkan långsiktigt mot fattigdom, förtryck och orättvisor, och agerar snabbt när katastrofen inträffar.

Händer som knådar deg på ett bakbord.

Hjälp till i din församling

Det finns mycket du kan göra i din församling. Delta i en besöksgrupp, jobba som volontär, bli ung ledare i en konfirmandgrupp eller sjunga i kören är bara några exempel.

Tre presentaskar ligger på ett bord. På askarna står orden mod, hopp och medmänsklighet. En gåva som gör skillnad.

Act Svenska kyrkans gåvoshop

Act Svenska kyrkans gåvoshop är fylld med gåvor och som förändrar liv. Ge bort en present till någon som går i pension, fyller jämnt, till brudparet eller istället för en blomma. En gåva som ger mod hopp och medmänsklighet.

Gravrättsinnehavare sökes!

Vännäs-Bjurholms pastorat söker gravrättsinnehavare till gravplatser på Vännäs, Vännäsby, Bjurholm och Bredträsk kyrkogårdar. 

Vi är huvudman för begravningsverksamheten och därmed skyldiga att föra gravbok där det anges namn, personnummer och adress på den som gravplatsen upplåtits eller överlåtits till. Före den 1 april 1991 fanns ingen skyldighet för gravrättsinnehavaren att anmäla sitt gravrättsinnehav till oss som är huvudman. Det innebär att det finns gravar på våra kyrkogårdar som inte har någon gravrättsinnehavare antecknad.

De gravar där vi saknar innehavare är försedda med en skylt med uppmaning att kontakta kyrkogårdsexpeditionen, telefon 0935-206 95. 

Får vi inte kontakt med anhöriga inom 2 år betraktas gravplatsen som återlämnad till oss. Det kan medföra att gravanordningen tas bort och att gravplatsen upplåts till ny innehavare. 

Här kan du se vilka gravar vi söker innehavare till i Vännäs.

Så här behandlar vi dina personuppgifter

Svenska kyrkan välkomnar Dataskyddsförordningen. Respekten för varje människas integritet är en del av vår identitet som kyrka. Vi vill vårda det förtroende som du som medlem eller anställd, förtroendevald och ideell medarbetare ger oss genom att hantera dina personuppgifter på ett tryggt och säkert sätt.