Bärtil funderar på hur det blir sen...

Veckans Bärtilfundering. För barn och alla andra.

Bärtil funderar på hur det blir sen...

Snart är det dags! Skolavslutningen är snart här! Tjoho! Jag och mina klasskompisar håller på att öva in sånger vi ska sjunga och så håller vi på att måla en tavla som vi ska ge till vår lärare.

Jesus var en slags lärare till dem som följde med honom. Och på samma sätt som min lärare vill att jag ska lära mig saker som jag kommer att ha nytta av, så ville Jesus ge sina lärjungar bra kunskap.

På söndag den 11 juni är det den dag som i kyrkan kallas missionsdagen. Ordet mission betyder sändning. Skolavslutningen är också en slags start på mission. För oss som inte gått färdigt i skolan så är vår mission än så länge att till hösten fortsätta i nästa klass, men när vi gått färdigt grundskolan så sänds vi ut i världen för att använda oss av det vi lärt oss i skolan. En del använder sin kunskap för att fortsätta att gå i skolan ännu längre medan andra börjar arbeta.

Jag undrar ibland vad jag ska göra när jag har gått klart i skolan. Vad är jag bra på? Vad vill jag jobba med? Än så länge vet jag inte, men mamma säger att jag inte behöver oroa mig för hon vet inte heller vad hon vill bli när hon blir stor. Och hon ÄR ju redan fullstor!

Nu ska jag fortsätta räkna ner dagarna till sommarlovet. I sommar ska jag inte fundera så mycket. Jag ska mest bada och leka med kompisar. Men innan jag skuttar iväg så vill jag förstås önska dig världens allra bästa sommar!

Hej hopp, full galopp! /Bärtil

---

Visst har du sett att du kan skicka frågor till mig om sånt du tycker är svårt att förstå eller nåt du undrar över? Klicka här så kan du skicka en fråga.