Drop in-dop

Några gånger per år bjuder vi in till drop in-dop. Senast den 16 oktober i Tegs kyrka. Nya datum kommer publiceras här på hemsidan.

Varför drop in-dop?

Vi vill erbjuda en enkel, men högtidlig dopgudstjänst. Barn, unga och vuxna är lika välkomna att döpas. Du behöver inte prestera något, tro rätt eller förstå allting. Varje person och sällskap väljer själva om de vill komma ensamma eller bjuda med några.

I kyrkan möts ni av präst, musiker och värdar. Innan dopet får ni välja psalmer och träffa en präst för ett dopsamtal. Efter dopet blir det dopfika med tårta.

Vi välkomnar dig i Guds familj och tar emot dig med kärlek och förväntan.

Några praktiska saker:

• Det kan bli flera dop under samma dopgudstjänst.
  • Barn under 18 år behöver båda vårdnadshavares tillstånd för att döpas. Om inte båda vårdnadshavare har möjlighet att närvara vid dopet, ta kontakt med någon av dopprästerna innan dopdagen
  • Vad har man på sig? Enligt gammal tradition har man vit klädsel vid dop, men du väljer helt själv. Det finns vita dopdräkter att låna för både barn och vuxna i flera storlekar.
  • Behöver jag id-handling? Ta med svensk id-handling. Det gäller både vuxna som vill döpas och vårdnadshavare till barn under 18 år.

Har du några frågor?

Fyll i formuläret så svarar vi så snart vi kan