Drop in-dop

Hösten 2021 finns två möjligheter: 4 september i Mariakyrkan och 23 oktober i Tegs kyrka.

Drop in-dopet är ett enkelt alternativ där du, utan en massa praktiska förberedelser, kan låta döpa dig eller ditt barn. Vi ordnar präst, musiker, lokal och fika. Barn, unga och vuxna är lika välkomna att döpas. Allt är gratis.

Föranmälan för 4 september senast 27 augusti.

För att inte skapa onödig trängsel behöver ni boka tid för dopet.

Ni anmäler intresse genom länken till formluläret nedanför. Därefter får ni en bokningsbekräftelse via mejl med en doptid någon gång mellan 11.00 och 15.00.

Anmäl dig här -->  https://formogr.am/OTymnZ4pvn

Doppräster 4 september i Mariakyrkan
Christofer Sjödin, 090-200 26 84 / christofer.sjodin@svenskakyrkan.se
Maria Lundgren, 090-200 27 77 / maria.lundgren@svenskakyrkan.se

Doppräster 23 oktober i Tegs kyrka Meddelas senare.

Varför drop in-dop?

Vi vill erbjuda en enkel, men högtidlig dopgudstjänst. Barn, unga och vuxna är lika välkomna att döpas. Du behöver inte prestera något, tro rätt eller förstå allting. Varje person och sällskap väljer själva om de vill komma ensamma eller bjuda med några.

I kyrkan möts ni av präst, musiker och värdar. Innan dopet får ni välja psalmer och träffa en präst för ett dopsamtal. Efter dopet blir det dopfika med tårta.

Vi välkomnar dig i Guds familj och tar emot dig med kärlek och förväntan.

Några praktiska saker:

• Det kan bli flera dop under samma dopgudstjänst.
  • Barn under 18 år behöver båda vårdnadshavares tillstånd för att döpas. Om inte båda vårdnadshavare har möjlighet att närvara vid dopet, ta kontakt med någon av dopprästerna innan dopdagen
  • Vad har man på sig? Enligt gammal tradition har man vit klädsel vid dop, men du väljer helt själv. Det finns vita dopdräkter att låna för både barn och vuxna i flera storlekar.
  • Behöver jag id-handling? Ta med svensk id-handling. Det gäller både vuxna som vill döpas och vårdnadshavare till barn under 18 år.