Drop in-dop

Hösten 2021 finns två möjligheter: lördag 4 september i Mariakyrkan och 16 oktober i Tegs kyrka.

Drop in-dopet är ett enkelt alternativ där du, utan en massa praktiska förberedelser, kan låta döpa dig eller ditt barn. Vi ordnar präst, musiker, lokal och fika. Barn, unga och vuxna är lika välkomna att döpas. Allt är gratis.

Drop in-dop i Tegs kyrka
16 oktober kl 12-15

Doppräster
Lars-Martin Nygren, 090-200 29 15
Ingrid Hammarberg, 090-200 28 12

För att inte skapa onödig trängsel behöver du föranmäla intresse via länken till formuläret nedanför, senast den 8 oktober. Därefter får du en bokningsbekräftelse via mejl med en doptid någon gång mellan 12.00 och 15.00.

Det finns dopklänningar att låna, fyra för mindre barn, en som passar barn cirka ett år gamla och vita kåpor för vuxna. Kontakta Ivica Corluka i god tid innan om du vill låna.

Anmäl dig till drop in-dop i Tegs kyrka här >

Drop in-dop i Mariakyrkan
4 september kl 11-15

Doppräster
Christofer Sjödin, 090-200 26 84
Maria Lundgren, 090-200 27 77

För att inte skapa onödig trängsel behöver du föranmäla intresse via länken till formuläret nedanför, senast den 27 augusti. Därefter får du en bokningsbekräftelse via mejl med en doptid någon gång mellan 11.00 och 15.00.

Det finns dopklänningar att låna, en för mindre barn, en som passar barn cirka 1-2 år gamla och vita kåpor för vuxna. Kontakta Sonja Berglund i god tid innan om du vill låna.

Anmäl dig till drop in-dop i Mariakyrkan här >

Varför drop in-dop?

Vi vill erbjuda en enkel, men högtidlig dopgudstjänst. Barn, unga och vuxna är lika välkomna att döpas. Du behöver inte prestera något, tro rätt eller förstå allting. Varje person och sällskap väljer själva om de vill komma ensamma eller bjuda med några.

I kyrkan möts ni av präst, musiker och värdar. Innan dopet får ni välja psalmer och träffa en präst för ett dopsamtal. Efter dopet blir det dopfika med tårta.

Vi välkomnar dig i Guds familj och tar emot dig med kärlek och förväntan.

Några praktiska saker:

• Det kan bli flera dop under samma dopgudstjänst.
  • Barn under 18 år behöver båda vårdnadshavares tillstånd för att döpas. Om inte båda vårdnadshavare har möjlighet att närvara vid dopet, ta kontakt med någon av dopprästerna innan dopdagen
  • Vad har man på sig? Enligt gammal tradition har man vit klädsel vid dop, men du väljer helt själv. Det finns vita dopdräkter att låna för både barn och vuxna i flera storlekar.
  • Behöver jag id-handling? Ta med svensk id-handling. Det gäller både vuxna som vill döpas och vårdnadshavare till barn under 18 år.

Har du några frågor?

Fyll i formuläret så svarar vi så snart vi kan