Drop in-dop

Ett par gånger per år är det drop in-dop i någon av Umeå kyrkor. Dopdagen är ett enkelt alternativ där du, utan en massa praktiska förberedelser, kan låta döpa dig eller ditt barn. Vi ordnar präst, musiker, lokal och fika. Barn, unga och vuxna är lika välkomna att döpas. Allt är gratis.

Det finns flera dopklänningar att låna, både till mindre och lite större barn samt till vuxna. Du kan kontakta vaktmästaren i förväg eller prata med honom eller en värd på dopdagen.

Psalmer att välja mellan till drop in-dopet

I dopgudstjänsten sjungs två psalmer. Lyssna på psalmerna som finns att välja mellan här

Varför drop in-dop?

Vi vill erbjuda en enkel, men högtidlig dopgudstjänst. Barn, unga och vuxna är lika välkomna att döpas. Du behöver inte prestera något, tro rätt eller förstå allting. Varje person och sällskap väljer själva om de vill komma ensamma eller bjuda med några.

I kyrkan möts du/ni av präst, musiker och värdar. Innan dopet får du/ni välja psalmer och träffa en präst för ett dopsamtal. Efter dopet blir det dopfika med tårta.

Vi ordnar drop in-dop två gånger per år, i Mariakyrkan på våren och i Tegs kyrka på hösten.

Mariakyrkan

Kyrkan, i gult tegel, invigdes 1982. Den är sammanbyggd med församlingssal och verksamhetslokaler och utgör den öppna mötesplats församlingen strävar efter att vara.

Tegs kyrka

Den karaktäristiska kyrkan med sin församlingsgård har sedan den stod färdig 1969 varit en samlingsplats för såväl Tegsbor som olika föreningar i Umeå. Olika kulturella uttryck, öppen barn-, familje- och ungdomsverksamhet samt verksamhet för äldre är uttryck för det.

Vi välkomnar dig i Guds familj och tar emot dig med kärlek och förväntan.

Några praktiska saker:

• Det kan bli flera dop under samma dopgudstjänst.
  • Barn under 18 år behöver båda vårdnadshavares tillstånd för att döpas. Om inte båda vårdnadshavare har möjlighet att närvara vid dopet, ta kontakt med någon av dopprästerna innan dopdagen.
  • Vad har man på sig? Enligt gammal tradition har man vit klädsel vid dop, men du väljer helt själv. Det finns vita dopdräkter att låna för både barn och vuxna i flera storlekar.
  • Behöver jag id-handling? Ta med svensk id-handling. Det gäller både vuxna som vill döpas och vårdnadshavare till barn under 18 år.

Har du några frågor?

Fyll i formuläret så svarar vi så snart vi kan